Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Alföldi Róbert Rajtam nem múlt című könyvének pódiumbeszélgetése Pécsett

május 7 /19:00 - 20:30

Alföldi_Róbert_(Stekovics_Gáspár)

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színésszel Hauser Antal újságíró beszélget a pécsi Apáczai Művelődési Házban a tavaly megjelent Rajtam nem múlt című könyvének kapcsán.

Alföldi Róbert 1976 novemberében látta meg a napvilágot Kalocsán. Már fiatal korában érezte, hogy a művészet felé kell fordulnia, általános iskolás évei alatt zongorázni és hegedülni tanult, majd a gimnáziumi éveit a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban drámatagozatán töltötte, majd sikeres felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, ahol negyedéves hallgatóként népköztársasági ösztöndíjas lett.

Első rendezése a Trisztán és Izolda sajt adaptációs darabja volt, amely nagy port kavart a színházi berkeken belül, ám ez nem állította meg, azóta is rendez. Színészi pályáját a Vígszínház színpadán kezdte, amelyet végül kamerákra cserélte, évekig vezette az RTL Klub Jó reggelt! című műsorát, ez pedig meghozta az országos sikert a számára.

Alföldi Róbert évtizedek óta a magyar kulturális élet megkerülhetetlen alakja: színészként, rendezőként, színházigazgatóként is láttuk már. Rajtam nem múlt című könyve a tavalyi évben jelent meg, lapjain Csáki Judit faggatja őt személyes és szakmai múltjáról, jelenéről, színészi és rendezői énjéről, műhelytitkokról, a kulturális környezetről és a világról, amelyben élünk. A kötetben megszólalnak más szakemberek is: kritikusok és színházművészek idézik fel Alföldi eddigi pályáját.  – áll a Rajtam nem múlt című könyv ismertetőjében.

Alföldi Rajtam nem múlt

„Mivel Csáki és Alföldi évtizedek óta ismerik egymást és jó barátok, felmerül az elfogultság kérdése. Ezért kifejezetten jó ötlet volt a szerzőtől, hogy interjút készített négy fontos színházi figurával Alföldiről. (…) Csáki közös kérdéssor alapján faggatta Nánay István színháztörténész.kritikust, Fodor Tamás színész-rendezőt, Ascher Tamás rendezőt és Gabnai Katalin drámapedagógus-kritikust.” – olvasható a Könyves Magazin Alföldi könyvének bemutatójáról készült bejegyzésében.

A könyvről és más témákról is beszélgetni fog Hauser Antal újságíróval a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában, betekintést enged egy kicsit a már ismert énje mögé, és felfedi egy olyan arcát, amelyet eddig nem láthatott, hallhatott a közönség, így aki szereti, és ismeri a magyar színházi élet talán legismertebb alakját, biztosan élvezni fogja a másfélórás beszélgetést május 7-én.

 

Címlapkép: Stekovics Gáspár

Részletek

Dátum:
május 7
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/251772334657282/

Helyszín

Pécsi Kulturális Központ
Apáczai Csere János körtér 1/D
Pécs, Baranya Megye 7632
+ Google Térkép
Phone
+36 72 550 600
View Helyszín Website