Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közös Besh o droM és Duckshell koncert az EU20 Padfesten

május 1 /19:00 - 23:00

2024. május 1-én, a ferencvárosi Bakáts téren ad ingyenes közös koncertet a Besh o droM és a Duckshell, az EU20 Padfest program részeként.

Május elseje nem csak a munka ünnepe-, de Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának évfordulója is: idén ráadásul épp a huszadik. Ennek apropóján hívja életre az FMK – Ferencvárosi Művelődési Központ -, valamint Ferencváros Önkormányzata az EU20 Padfest névre keresztelt ingyenes eseményt, ami egész napos programokkal várja az arra járókat. A Padfestezőknek este 7 órától különleges, sőt, egyedülálló, zenei élményben lehet részük: mintegy három órás, vendégfellépőkkel megspékelt, közös koncertet ad a Besh o droM és a Duckshell. Meghívott vendégeik között olyan, a zenei életben elismert, nagy nevek szerepelnek, mint Kollár-Klemencz László, a Kistehén Tánczenekar alapítója, Busa Pista, Saiid (AKPH), Bujdosó János, a legendás Másik János, vagy Co Lee.

A Besh o droM zenekar 25 éves fennállása során mindig is úgy kevert különféle stílusokat – és a zenekaron belül embereket -, hogy zenéjük a mai napig kiszámíthatatlan tudott maradni, és mára ahelyett, hogy egy “stílusskatulyába” kerültek volna, a zenekar maga vált stílus- és védjeggyé. Nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus és dallamkavalkáddal, virtuozitással kezelt hangszerekkel, és a garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel.

A Duckshell egy jóval fiatalabb – 2017-ben alakult – formáció, ám zenéjükben, a Besh o droM-hoz hasonlóan elég sok stílus keveredik, így amit csinálnak, az stilisztikailag nehezen bekategorizálható: ők maguk leginkább “multilingvisztikus sunshine-punk”-ként, vagy egyszerűen világzeneként aposztrofálják. Legújabb albumukat néhány hete mutatták be egy, a Budapest Ritmo programsorozat keretében adott koncertjükön, most pedig készen állnak, hogy a Besh o droMmal való együttműködéssel újabb különleges élményt szerezzenek rajongóiknak.

Duckshell-koncert a Budapest Ritmo 2024-en

Ha még nincs programod május 1-re, irány az EU20 Padfest, ahol az egész napos kulturális programokon való részvétel-, és workshopozás után egy igazán egyedülálló koncertnek lehetsz szem-és fültanúja!

Részletek

Dátum:
május 1
Időpont:
19:00 - 23:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/480566927626922

Szervező

Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei
Phone
+36 1 216 1300
Email
info@fmkportal.hu
View Szervező Website

Helyszín

Bakáts tér
Bakáts tér
Budapest, 1092 Magyarország
+ Google Térkép