Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Charlie – Magyar Zene Háza 2024

május 8 /19:30 - 21:00

Charlie - Magyar Zene Háza 2024

Charlie 2022-es fellépése akkora sikert aratott, hogy idén újra fellép a Magyar Zene Házában.

Horváth Charlie a magyar zene egyik tényleges nagy alakja, több, mint 50 éves pályafutása alatt olyan korszakalkotó előadóvá vált, hogy generációk sora nőtt fel zenéjén és dalait kivétel nélkül mindenki ismeri.

A Magyar Zene Házában tett látogatása során rendkívül különleges és személyes élményt hagyott a közönségben, a családias koncertteremben olyan közelségből láthatták őt, amilyenre élete során nemigen volt példa. Most szintén egy ilyen előadással készül, ahol nem csak mint énekessel kerülhetünk vele kapcsolatba, hanem mint magánemberrel is.

Charlie - Magyar Zene Háza 2022
Magyar Zene Háza Koncert 2022

Horváth Károly, művésznevén Charlie kezdetben balett-táncosnak készült, ám egészségügyi okok miatt ezt nem sikerült megvalósítania. Székesfehérváron, az akkor József Attila Gimnáziumban tanult, itt alapította meg első rockegyüttesét, ezután csatlakozott a Decca zenekarhoz, melyet jogi okokból kifolyólag át kellett nevezni, így született meg az Olympia. Ezen a néven már országos sikerre tettek szert, még Belgrádban is felléptek, ám sajnos 1970-ben feloszlott az együttes.

Afrikában töltött évei alatt fordult a funk és a soul irányába, hazatérve Tátrai Tiborral kezdett zenélni a felbomló félben lévő Generál együttesben, amelynek saját maga által írt dalai új hangzást adtak, így 3 sikeres albumot is kiadtak, de 1979-ben ebben a formában is felhagytak a zenével.

Ezután a világot bejárva lépett fel az újjáalakult Olympia együttessel, 1982-től pedig a Pannónia Expresszel turnézott Japánon és Norvégián keresztül az Amerikai Egyesült Államokig. 1990-ben tért ismét haza, ekkor lett a Tátra Band énekese, akikkel 10 nagylemez született, valamint 1994-ben elindította szólókarrierjét is. Slágert slágerre halmozott, melyek közül a Jég dupla whiskey-vel, az Az légy, aki vagy és a Nézz az ég felé vált a legnagyobb közönségkedvenccé.

Charlie képviselte Magyarországot az 1998-as Euróvíziós Dalfesztiválon A holnap már nem lesz szomorú című dalával. Karrierje során a legmegtisztelőbb díjakkal illették, 1997-ben Liszt Ferenc-díjban, 2020-ban Petőfi Zenei Díjban részesült, 2021-ben pedig Fonogram díjjal is elismerték.

Sok év kihagyás után 2020-ban újabb klasszikus „Charlie-stílusú” albummal jelentkezett, mely a Mindenen Túl címet kapta. 2024-ben turnéra is készül, ennek alkalmából pedig október 26-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Május 8-án újra hallhatjuk legutóbbi albumának számait és természetesen régi klasszikusai is felcsendülnek.

További információért kövessétek az esemény Facebook-oldalát!

Részletek

Dátum:
május 8
Időpont:
19:30 - 21:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2057389281312963

Helyszín

Magyar Zene Háza
Olof Palme stny. 3
Budapest, Budapest 1146 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 70 799 9449
View Helyszín Website