Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csinibaba táncdalfesztivál Vol. 2. – Budapest Park x Katona József Színház

május 23 /17:00 - 22:00

A tavalyi nagy siker után 2024-ben ismét megrendezésre kerül a Csinibaba táncdalfesztivál – a Katona József Színház és a Budapest Park közös produkciója.

2023. májusában közel telt ház előtt, óriási sikerrel debütált a koncert és színház fúziójából létrejött Csinibaba Táncdalfesztivál, a Katona József Színház és a Budapest Park közös, akkor még kísérleti jellegű produkciója, melyet eredetileg a Katona fennállásának negyvenedik évfordulója hívott életre. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel 2024. május 23-án, csütörtökön ismét műsorra tűzik a Vajdai Vilmos rendezésében megvalósuló, egyedülálló koncert-showt, mely ez alkalommal is egy egészen különleges időszakba és miliőbe kalauzolja majd a nézőket.

Csinibaba Táncdalfesztivál
Beck Zoli (30Y) és Pálos Hanna színésznő a 2023-as Csinibaba Táncdalfesztiválon

Az este gerincét idén is a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban – 2024-ben ráadásul kibővített repertoárral és vendéglistával, így az előadás azok számára is tud majd izgalmasat, meglepőt nyújtani, akik a tavalyi élmény után ismét megnéznék a produkciót. A zenét a Meggyes Ádám vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar, a Nart Orchestra szolgáltatja, amelynek magja: Dési Tamás “Guba” – dob, Matus Péter – basszusgitár (mindketteőjüet az Irie Maffia “kölcsönzi” a produkciónak), Csókás Zsolt – gitár és Premecz Mátyás – billentyűk (mindketten a Kéknyúl tagjai).

A fentiekhez csatlakoznak majd újabb és újabb Katonás színészek és parkos előadók, hogy idén is elkápráztassák a közönséget, akiktől azt kérik, érkezzenek korabeli – 60-as, 70-es évek – stílusú ruhákban, hogy együtt még autentikusabbá varázsolják a hangulatot! Gedeon bácsi, Csinibaba, Utánam a vízözön, Távollét – csak néhány a klasszikus nóták közül, amik legutóbb felcsendültek, és jó eséllyel idén is helyet kapnak a Táncdalfesztivál “lejátszási listáján”. Ha szereted a ’60-as, 70-es évek zenéjét és szívesen részt vennél egy izgalmas időutazásban, ott a helyed… És ha csak fele olyan jó lesz, mint a tavalyi – ami egy igazán Különös éjszaka volt -, hidd el: nem fogod megbánni!

Részletek

Dátum:
május 23
Időpont:
17:00 - 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/822912106243369

Szervező

Katona József Színház
Email
szervezes@katonaszinhaz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Budapest Park
Fábián Juli tér 1‎
Budapest, Budapest Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website