Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Дeva x Platon Karataev – Budapest Park

május 16 /18:00 - 22:00

Дeva

Takács Dorina, művésznevén Дeva most a Platon Karataev négyesével karöltve készül fellépni a Budapest Parkban.

Дeva zenéje 2022-ben érte el a nagy közönséget, amikor elnyerte az Európa Unió Music Moves Europe egyik díját.

Népdalok inspirálta elektronikus zenét ír, melyre nagy hatással volt, hogy gyermekkorában néptáncolt, valamint a zeneiskolában is tagja volt kórusnak.

A középiskolában már inkább az elektronikus zene, az ambient és techno érdekelte, de hiányolta belőle a szentimentalitást. Zenei hangzására számos művész nagy hatást gyakorolt, mint például az alt-J, a Tame Impala és Kodály Zoltán. 

2016-ban találkozott Zságer Balázzsal, a Move Gently Records kiadó alapítójával, ahol ténylegesen elkezdte zenei karrierjét, dalait most is otthoni stúdiójában veszi fel.

Emellett az ELTE vallástudomány és zenekultúra szakos hallgatója, de karrierje miatt halasztania kellett.

2022-ben megjelent első nagylemeze, amely a Csillag címet kapta és elnyerte vele a Petőfi Zenei Díjat mint az év női előadója.

Дeva x Platon Karataev

Az együttműködés másik tagja a 2016-ban alakult Platon Karataev, amelynek nevét Leo Tolsztoj egyik karaktere inspirálta. Az indie zenekar különleges atmoszférát és hangzást teremt, miközben szövegeik az élet és a létezés kérdéseit járják körbe. Eleinte angolul írtak dalokat, később azonban a magyar szövegekben is megtalálták magukat.

Leghíresebb számaik közé tartozik az Ocean, a Vízből van, a Valaki jár a fák hegyén, illetve nemrég adták ki a Bohemian Betyars-szal való együttműködésüket, melyet Mezítláb névre kereszteltek és az utóbbi időszak egyik legfelkapottabb dalai közé kúszta fel magát.

Дeva és a Platon Karataev közös koncerttel készül megtölteni a Budapest Parkot, a csapatot pedig Villő fellépése is kiegészíti. Ha nem szeretnél lemaradni erről az egyedülálló eseményről, akkor mindenképp szerezd meg a jegyeket!

Az énekesnő és a Platon Karataev az idei Fishing On Orfűn is jelen lesz, ha érdekel a teljes line-up, itt megtalálod a listát!

Részletek

Dátum:
május 16
Időpont:
18:00 - 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/924961779140773

Helyszín

Budapest Park
Fábián Juli tér 1‎
Budapest, Budapest Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website