Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Éltem egyszer én…” – Márai és a vers

április 15 /19:00 - 20:30

3500HUF
Márai

Egy, Márai Sándor lírikus oldalát bemutató esttel várja az irodalom – és az író munkásságának – kedvelőit április 15-én, hétfő este a Várkert Bazár.

Várkert Bazár gyakran örvendezteti meg irodalmi programokkal a művészetek és a szép szavak szerelmeseit: április 15-én, hétfő este a Mészáros Tibor történész-, Hirtling István színművész-, valamint Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész közreműködésével létrejött Márai-estnek ad otthont, amely izgalmas dolgot kísérel meg: kiváló írónk lírikus oldalát igyekszik a közönség számára bemutatni. Az alkotók estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, de különleges és alig ismert információkat is megosztanak az érdeklődőkkel sokak kedvenc szerzőjéről.

Márai

Márai Sándorral a legtöbb, olvasni szerető magyar embernek van valamilyen élménye: olvastuk A gyertyák csonkig égnek című kiváló regényét, napokat (sőt, heteket) gondolkodtunk Az igazi egy-egy felvetésén, vagy nem tudtuk kiverni a fejünkből az Eszter hagyatéka néhány fontos gondolatát. Kiváló regényíró volt – és nem kevésbé jó költő. Nagyon ritkán hallunk azonban a lírikus Márairól, pedig életművében hangsúlyos szerepet kapott a költészet is. Mielőtt elhagyta Magyarországot több jelentős verset írt, ahogy később az emigrációban is. A legismertebbek közé tartozik az Olaszországban született Halotti beszéd, amely első emigrációval kapcsolatos verse volt, és a Mennyből az angyal című alkotás, mellyel New Yorkból üzent a magyaroknak a 1956-os forradalom leverése után.

Ha nem igazán ismered Márai életművét, azért, ha pedig ismered, de – sokakhoz hasonlóan – inkább kiváló regényei akadtak eddig a kezedbe, akkor azért érdemes április 15-én este a Várkert Bazárba látogatnod, és elmerülnöd A gyertyák csonkig égnek szerzőjének csodálatos művészetében.

Részletek

Dátum:
április 15
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
3500HUF
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1197539204560292/

Szervező

Várkert Bazár
Phone
+36 30 294 5004
Email
info@varkertbazar.hu
View Szervező Website

Helyszín

Várkert Bazár
Ybl Miklós tér 2-6
Budapest, Budapest 1013 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 30 198 5274
View Helyszín Website