Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fedezd fel a télbúcsúztató Mohácsi Busójárást!

február 8 - február 13

Ha valami igazán egyedülálló és hagyományos magyar élményre vágysz, ne hagyd ki a Mohácsi Busójárást! A 2024-es eseménysorozat február 8-13. között várja az érdeklődőket a Duna-parti városban. Itt az ideje, hogy részese legyél ennek a lenyűgöző rendezvénynek, melyet a világ minden tájáról érkező látogatók egyaránt megcsodálhatnak.

A Busójárás kínálata gazdag és sokszínű. A programok során felfedezheted a város történelmi és kulturális örökségét, valamint élvezheted a hagyományőrző eseményeket és népszokásokat. A Kisfarsangtól kezdve a Húshagyókeddig tartó ünnepségek minden napján izgalmas és szórakoztató programok várnak.

A részletes programot megtalálod a hivatalos weboldalon, valamint letöltheted a programfüzetet is, hogy már otthonról tervezhesd meg a látogatásodat. A Mohácsi Busójárásban a múlt és a jelen találkozik, és garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részed.

A busók hagyományos jelmezeikben, félelmetes álarcokban és hangos zajkeltéssel ünnepelnek, miközben a város főterén és az utcáin átkelnek. A farsangi hagyományok és népszokások mindenhol jelen vannak, és évszázados történetek elevenednek meg előtted.

Ha Mohácson jársz, ne hagyd ki a busójárást! Itt az ideje, hogy átélj egy valódi magyar kulturális élményt, és részese legyél ennek az ősi hagyománynak, mely máig életben tartja a vidék gazdag kulturális örökségét.

Részletek

Kezdés:
február 8
Vége:
február 13
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.mohacsibusojaras.hu/

Helyszín

Mohács