Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Boldog szomorú dal – Fesztbaum Béla estje Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes írásaiból

április 19 /19:00 - 20:45

Kosztolányi

Az idei tavasz bővelkedik jobbnál jobb irodalmi vonatkozású programokban. Április 19-én, a De La Motte-Beer-palotában tart Boldog szomorú dal címmel lakászínházi előadást Fesztbaum Béla Jászai Mari-díjas színművész – többek között Kosztolányi Dezső író, költő verseiből, novelláiból és újságcikkeiből.

Kosztolányi Dezső a magyar irodalom méltán ünnepelt alakja és valaha volt egyik legnagyobb költője. Lírája szellemes, elegáns, színes képekkel tarkított, egyben mélyen humánus – és lépten-nyomon a magyar nyelv szépségéről tesz tanúbizonyságot. Fesztbaum Béla, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze most nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy egy 75 perces előadás során megelevenítse az anyanyelvünket csodálatosan használó Kosztolányit – és életre szóló jó barátját, a nem kevésbé zseniális írót, költőt: Karinthy Frigyest, aki a humorban nem ismert tréfát, és aki mindeközben képes arra is – művein keresztül jelen időben is -, hogy metsző őszinteséggel görbe tükröt tartson elénk és a torkunkra forrassza a nevetést.

Kosztolányi
Jobbról: Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső és Kosztolányiné (Harmos) Ilona
Fotó: László Henrik/PIM/Eurpoeana

A különleges est főszereplői tehát két, egymást gyakran froclizó barát, Kosztolányi és Karinthy, a magyar irodalom méltán elismert és sokak által szeretett alakjai, akiknek versei- melyek ez alkalommal Fesztbaum Béla által megzenésített formában hangzanak el -és prózái sokat idézett klasszikusok. Ezekhez a művekhez, valamint számtalan, kettejükhöz köthető humoros anekdotához nyúl Fesztbaum Béla a Boldog szomorú dal során, ezek segítségével igyekszik megidézni a két zseni alakját. Aki tehát tartalmas kikapcsolódásra vágyik egy hidegnek ígérkező április estén, annak kiváló alternatíva lehet a De La Motte-Beer-palotában helyet kapó előadás, mely során lenyűgöző környezetben kerülhet közelebb a modern magyar költészet két legendájához – és az Ő szintén legendás barátságukhoz.

Kosztolányi
Fotó: De La Motte – Beer-Palota / Facebook

 

 

Részletek

Dátum:
április 19
Időpont:
19:00 - 20:45
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/407947405165629/

Szervező

Várkert Bazár
Phone
+36 30 294 5004
Email
info@varkertbazar.hu
View Szervező Website

Helyszín

De La Motte – Beer Palota
Dísz tér 15.
Budapest, Budapest 1014 Magyarország
View Helyszín Website