Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Füst a szemében – Cseh Tamás története és dalai

június 20 /19:00 - 21:00

13.900HUF
Cseh Tamás

Cseh Tamás élete és munkássága elevenedik meg 20 dalon keresztül, valamint Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán június 20-án, csütörtök este 19 órától az Akvárium NagyHallban.

Cseh Tamás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, előadóművész kétségkívül a modern magyar zenetörténet egyik legnagyobb, legikonikusabb alakja. A többnyire legfontosabb alkotótársával, Bereményi Gézával szerzett dalai különleges atmoszférát teremtenek, egyik legismertebb közös szerzeményüket, a legendás Csönded vagyok-ot pedig a mai napig előszeretettel veszik elő és dolgozzák fel magyar előadók, bandák.

A június 20-án, az Akvárium NagyHallban bemutatásra kerülő Füst a szemében Cseh Tamás élettörténetét meséli el – a születésétől egészen a haláláig – Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, valamint több, mint 20 dal kíséretében. A Vecsei H. Miklós által írt és rendezett előadás alkotói számára Tamás karaktere és emlékezete egyedülálló, számukra Ő maga a közös nevező. Nem az ő előadásmódját igyekeznek interpretálni és megidézni, ehelyett körülbelül 100 percben arra fókuszálnak – ahogy ő maga is kéri a Beszélgetőkönyvben –, hogy “megszólaljanak”, és elmeséljék az ő történetét, történetüket.

Cseh Tamás

Az előadást – mely különleges élményt ígér a magyar zenét-, és különösen Cseh Tamás munkásságát és izgalmas személyiségét kedvelőknek – Ratkóczy Huba (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Vecsei H. Miklós (QJÚB) játszák, míg az est során elhangzott dalok zenéjét Cseh Tamás, Másik János és Novák János szerezték-, dalszövegeiket pedig Bereményi Géza és Csengey Dénes írták.

Részletek

Dátum:
június 20
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
13.900HUF
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1651597522318651/

Szervező

Akvárium Klub Official
Email
info@akvariumklub.hu
View Szervező Website

Helyszín

Akvárium Klub
Erzsébet tér 12
Budapest, Budapest 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 30 860 3368
View Helyszín Website