Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egy életem – Grecsó Krisztián életrajzi stand-up Pécsett

április 25 /19:00 - 21:00

Grecsó Krisztián életrajzi est

 Az Egy Életem egy különleges, életrajzi előadássorozat, melynek során híres művészek mesélnek az életükről, és azokról a pillanatokról, amelyek meghatározóak voltak az életük során. Grecsó Krisztián “fejezete” érkezik Pécsre, az előadás forgatókönyvét ezúttal is az élet írta.

Grecsó Krisztián hazánk egyik legnépszerűbb József Attila díjas írója, költője, dalszerzője.
1976-ban Szegváron született, édesapja – ahogy ő fogalmaz – hippi volt és a járási szavalóversenyek állandó versenyzője, munkájára, származására nézve parasztember, ahogy minden őse. Szülei azóta is Szegváron élnek, öccse, Grecsó Zoltán táncművész, koreográfus, akivel szintén van közös produkciójuk, a Többet magunkról.

“Pesten szabadúszó lettem, régen úgy mondták volna, munkanélküli. Elhagytam húsz kilót, de a múltam nem. Újlipótvárosban élek, a feleségem kivételes ember, és nem azért, mert a legnagyobb bajban is mellettem állt. Kislányunk, Hanna 2019 nyarán született. Jól főzök, imádom a bakelit lemezeinket, és ha elhagynak a szavak, pergetem a gitárt. Szeretek a lányommal táncolni, meg versenyt futni, a lassú napokat, a jó bort, és pihentetni a szemem.” – vallja magáról a magyar író, aki az Élet és Irodalom jelenlegi munkatársa.

Dolgozott a Békés Megyei Napnál, a Délmagyarországnál, a Bárka folyóiratnál, itt szerkesztőként is tevékenykedett. Két évig volt a Nők Lapja magazin vezetőszerkesztője, és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009 óta színesíti munkájával az Élet és Irodalom prózarovatát.

Grecsó Krisztián életrajz Egy Életem

Kiadott regényei nem csak magyarul, de arabul, csehül, németül, horvátul, lengyelül, szlovénul, törökül és oroszul is megjelentek, írásai pedig forgatókönyvekben és több színdarab szövegkönyvében is felelevenednek. Mindemellett hazai zenekarok, énekesek dalszövegeihez is hozzájárult.

A pécsi közönség 2024. április 19-én találkozhat az íróval az Egy Életem stand-up estjén.

„Mint minden író, személyes élményeit elsősorban a könyveibe sűríti. De nemcsak azokat, hanem bármilyen más impulzust, amit a könyv megkövetel tőle.

Ezen a jókedvű estén viszont csak magáról fog mesélni. Leginkább arról, hogyan válhatott belőle egyáltalán író. A szegvári gyerekkorról, a béna csajozásokról, a megmosolyogtató művészi kísérleteiről a néptánc, a festészet és a könnyűzene területén. Majd az első tétova irodalmi lépéseiről, amelyek lassan elvezették a Pletykaanyu kötet botrányáig. De az est folyamán szóba kerül magánélete, házassága, betegsége, lányuk örökbe fogadása és sok minden más is, ami személyiségét formálta.”

Az esemény helyszínéül az E78-as terem szolgál majd.

Részletek

Dátum:
április 25
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1056886152206794/

Helyszín

E78
Major u. 21
Pécs, Baranya 7626 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 72 500 350
View Helyszín Website