Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

HAKUMBA lemezbemutató / A38

május 9 /19:00 - 22:00

Hakumba

A szentesi Hakumba májusban készül bemutatni új albumát, azonban, hogy megjelenik-e a koncert előtt, azt egyelőre nem tudni…

A Hakumba 2019 nyarán alakult Szentesen, a helyi gimnázium tanulói korábban két külön együttesben zenéltek, a Hangouts-ban és a Cucumba-ban, de ismerték egymást már akkor is. Közös zenekaruk neve az előző két névből született, ez jelentette a formáció összeállását.

Első koncertjüket az Ördögkatlan Fesztiválon adták, azóta viszont már az Akváriumban és a Dürer kertben is megfordultak, valamint számos fesztivál, mint például a Bánkitó és a Kolorádó közkedvelt fellépői is, az utóbbi lineup-jában idén is helyet foglalnak.

Hakumba lemezbemutató

Sok műfajban mozognak párhuzamosan, különböző világzenei irányokat, a jazz-t, jazz-fusiont, surf-punkot, bluest és a pop rock-ot keverik egy kis skával megbolondítva.

Bevallásuk szerint ska zenéjükre a Pannonia Allstars Ska Orchestra tette a legnagyobb benyomást, a jazz-re több név is hatással volt, például a KOKOROKO, a Nubiyan Twist és a Fela Kuti együttes, míg a folk vonalban a Csángállót és a Besh o dromM-ot követik.

A 12-tagú banda zenei sokszínűsége a hangszerekben mutatkozik meg a legjobban, Fodor Dorka énekét fuvolával, trombitával, szaxofonnal és billentyűvel kísérik, a ritmust pedig az egzotikus bongó, a dobok és a basszusgitárok adják.

Első nagylemezük 2023 januárjában jelent meg Véletlen volt, nem direkt címen, második albumukon pedig gőzerővel dolgoznak, hogy kiadhassák még a bemutató koncert előtt. Elmondásuk szerint a Villamossal Kenyába az afrobeat-ből született, melyet „jól összehakumbáztak”, így sikerült megalkotni egy fúziós jazz-afrobeat groove-ot, aminek elsődleges célja az önfeledt tánc és szórakozás.

A Hakumba május 9-ei koncertjén – amire a jegyek itt kaphatók – több meglepetés vendég is színpadra lép, support fellépőként pedig a Filc zenekar fogja megalapozni a hangulatot az A38 tetőteraszán.

Részletek

Dátum:
május 9
Időpont:
19:00 - 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/387918820767561

Helyszín

A38 Hajó
Petőfi híd
Budapest, Budapest 1117 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 1 64 39 40
View Helyszín Website