Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Így neveld a sárkányodat: Film-zene-koncert a Margitszigeten

május 25 /20:00 - 22:00

Így neveld a sárkányodat

Május 25-én különleges programmal várja a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a mesék és az élőzene szerelmeseit: szombat este 8 órától élőzenei kísérettel tekinthetik meg az Így neveld a sárkányodat című animációs filmet azok, akik a programra jegyet váltanak.

A mesékhez sosem lehetünk túl öregek – azokhoz főleg nem, amiknek zenéjét a zseniális John Powell (Volt; Shrek; Z, a hangya; Kung Fu Panda) szerezte. Alighanem így gondolják ezt a különleges Így neveld a sárkányodat film-zene-koncert szervezői is, akik május 25-én (rossz idő esetén május 26-án), este 8 órától várják szeretettel mindazokat, akik szívesen merülnének el egy vicces, de tanulságos mese-, és a lenyűgöző élő zene világában.

A DreamWorks nagy sikerű animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat egy magával ragadó és különleges mese tele humorral, tűzokádó sárkányokkal és persze fergeteges kalandokkal. A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült történet szerint a főhős, Hablaty – egy viking tinédzser – a hagyományokkal dacolva összebarátkozik egyik leghalálosabb ellenségével, egy vad – és éppenséggel sebesült – sárkánnyal, akit Fogatlannak nevez el. A fiatal “sárkányölő” világa így a feje tetejére áll, a két barát pedig együtt száll harcba, hogy megmentsék a városukat és a barátaikat.

Így neveld a sárkányodat
Így neveld a sárkányodat (2010) | Forrás: port.hu

A különleges program során – amely minden korosztály számára izgalmas élményt ígér – az alkotás HD minőségben kerül levetítésre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a csillagos ég alatt, a vetítés során pedig John Powell zeneszerző Oscar-díjra is jelölt, csodálatos, felemelő zenéjét élő szimfonikus zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara játssza, Ernst van Tiel vezényletével.

Így neveld a sárkányodat
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőtere
| Forrás: Margitszigeti Színház – Facebook

Ha nagy Így neveld a sárkányodat-rajongó vagy, akkor talán egyetértünk abban, hogy ez a program kihagyhatatlan számodra, ha pedig még nem láttad ezt a mára mára klasszikusnak is nevezhető, kedves mesét, akkor ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnál arra, hogy megismerd Berk képzeletbeli szigetét, Hablatyot, Fogatlant, Bélhangost, Pléhpofát, és a többi szórakoztató, jópofa karaktert – és John Powell elképesztő melódiáit.

Részletek

Dátum:
május 25
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/723360733188607

Szervező

Margitszigeti Színház
Phone
+36 1 340 4196
Email
sajto@margitszigetiszinhaz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Zielinski Szilárd stny.
Budapest, Budapest 1007 Magyarország
+ Google Térkép