Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ingyenes Quimby koncert Pécs főterén május 17-én

május 17 /20:00 - 21:30

Ingyenes Quimby koncert

Május 17-én ingyenes koncerttel vár a Quimby zenekar Pécsett a Széchenyi téren.

Több mint harminc évvel ezelőtt szabadult ki a Quimby a próbateremből, és azóta nemcsak Budapest éjszakáit falták fel, de az egész európai zenei színteret is meghódították. Kiss Tibor, Varga Livius, Balanyi Szilárd, Kárpáti Dódi, Mikuli Ferenc és Gerdesits Ferenc alkotta banda tizenhat lendületes albumával mély nyomot hagyott a hazai zenei palettán, miközben kialakította saját, egyedi hangzását.

A markáns dalszövegek és az elképesztően változatos zenei világ, amely a sanzontól kezdve a gitárslágerekig és a legvadabb pszichedelikus hangzásokig terjed, valamint az energikus színpadi jelenlét mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Quimby a 2010-es évek közepére Magyarország legnépszerűbb koncertzenekarává váljon. A folyamatos turnék mellett a budapesti Sportarénát is többször megtöltötték, és 2013-ban a Sziget nulladik napján lenyűgöző show-val álltak elő.

A közös sikerek és kihívások szilárd alapot teremtettek az együttes számára, és ahogy a 2022-es Budapest Park koncertjük végén elhangzott: úgy tűnik, még sokáig velünk lesznek.

A zenekar a hazai zenei élet egyik legfelkapottabb zenekara, sorra járják a zenei rendezvények, fesztiválok helyszíneit, rengeteg rajongóval közönség soraiban. Március 9-én, hosszú évek kihagyása után, ismét Aréna koncertet tartottak, ezúttal az MVM Dome berkein belül, ahol a régi dalokat újformában adták elő: a rock and roll mellett szimfonikus hangszerelésben is megszólaltatták legismertebb slágereiket.

„Ezen a koncerten végig utazunk a teljes Quimby palettán: az Ékszerelmére nagy slágereitől kezdve a legutóbbi nagylemezünkön hallható dalokig, nagyon sok minden el fog hangzani. Lesznek olyan számok, amikhez a Danubia Zenekar apró kis hangulatokat tesz hozzá, és nagyrészt a Quimby-t halljuk, lesz, ahol szimfonikus kíséret nélkül játsszuk, és természetesen olyan is – mint például A próféta, amit én éneklek –, ahol csak a klasszikus zenészek kísérnek. A koncert nagy részében azonban fuzionálni fog a két művésztársaság. A célunk az, hogy a koncert egy gyönyörű ívű mély sóhajtás legyen. A fényre és a videótechnikára is társművészként tekintünk, erre az estére egy szinte teljesen új vizuális elképzelés születik, amely közel 400 négyzetméter ledfalon tárul a közönség elé. Számunkra nagyon fontos koncepció, hogy minden területen ugyanolyan szabadon alkotó művészekkel dolgozunk együtt, amilyenek mi magunk vagyunk. Így lesz minden koncertünk egy igazi összművészeti esemény. Az egészet a közönség jelenléte teszi teljessé, ők zárják be a kört” – mesélte Varga Livius még a koncertet megelőzően.

Ingyenes Quimby koncertA zenekar most Pécsre látogat, hogy a főtéren a Széchenyi téren egy ingyenes koncert keretében csempésszék be a Quimby hangulatot Baranya székhelyére, megtöltve a város legismertebb pontját. Az eseményre május 17-én kerül sor este 20 órai kezdettel.

Részletek

Dátum:
május 17
Időpont:
20:00 - 21:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1125460708889438/

Helyszín

Pécs Széchenyi tér
Széchenyi tér
Pécs, Baranya Megye 7621
+ Google Térkép