Magazin
Ha szereted az igazi Dolce Vita életérzést, az autentikus olasz ételeket és a jó borokat, akkor készülj, mert idén is megrendezésre kerül az olasz gasztrofesztivál, ahol együtt hódolhattok az ízek élvezeteinek!
Ha ezek után még nem kaptál kedvet a mókához, akkor itt olvashatsz néhány érdekességet a konyhaművészetükről, valamint nézd meg legújabb ajánlónkat Budapest egyik legnépszerűbb olasz étterméről, a New Colosseum-ról. Olaszország azon kevés országok közé tartozik, amely minden természeti adottsággal meg van áldva, az Alpoktól a tengerpartig mindenféle éghajlattal, állat- és növényvilággal találkozhatsz, ezért a konyha- és ízvilága régiónként eltér, rendkívül gazdag és változatos, már csak azért is, mert mindig friss és szezonális alapanyagokból főznek.
A népszerű véleménnyel ellentétben náluk a reggeli a legkevésbé fontos étkezés, a klasszikus eszpresszón és capuccino-n kívül nem fogyasztanak semmit, legfeljebb egy kis kekszet. Itáliában a kávé már a 16. században elterjedt, Velencében található a világ legrégebbi kávézója, a Caffé Florian, amely 1720 óta várja a kávé szerelmeseit.
Az ebéd viszont ennél fontosabb, és mindig több fogást készítenek. Először szénhidrátban gazdag ételeket, mint például a tészta vagy a leves, másodikként pedig húst és zöldséget esznek, amire végül jöhet egy könnyed desszert. Velünk ellentétben nekik elképzelhetetlen, hogy az ebédet kávéval zárják, náluk a kávénak teljesen eltérő és kötött kultúrája van.
A pizza az egyik, ha nem a legnépszerűbb és leghíresebb ételük, amely eredetileg Nápolyból származik, és más recept alapján készül, mint az „átlagos” pizza. Az első pizza a Margherita nevet kapta Savoyai Margit királyné tiszteletére, akinek nagyon tetszett, hogy a feltétek, a paradicsom, a mozzarella és a bazsalikom a nemzeti zászló színeit jelképezik.
A borokban is jeleskedő nemzet a világ legnagyobb bortermelő országa, a világ bortermelésének körülbelül 20%-át adja. Minden tartomány saját borral rendelkezik, a lehíresebb Toszkána, Veneto és Piemont.
Biztosan te is hallottad már, hogy az olaszok rendkívül büszkék a kultúrájukra és az ételeikre, ezért szerényen úgy is gondolják, hogy az övék a legjobb konyha a világon. Ennek talán a legaranyosabb és legviccesebb megnyilvánulási formája, hogy akármelyik olasz férfit megkérdezhetnénk arról, ki főz a legjobban, kivétel nélkül mindegyik azt fogja mondani, hogy az édesanyja.
Ha kedvet kaptál az olasz ízekhez, akkor június 13-15. között, minden nap 17 órától vár Téged is a Botellón Terasz, ahol számos étterem és előadó támogatásával belemerülhetsz az olasz paradicsomba! A belépés INGYENES, további információkért kövesd az eseményt a Facebook-on!