Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pécsiek figyelem: érkezik az Ivan & The Parazol az Expo Centerbe

május 9 /20:30 - 21:30

Ivan & The Parazol PEN

Az Ivan & The Parazolt gimnazisták alkották, és egészen Amerikáig meneteltek dalaikkal, azonban most Pécsre érkeznek a Pécsi Egyetemi Napok apropóján. Nem érdemes kihagyni a zenekar koncertjét a pécsi Expo Centerben!

A Városmajori Gimnáziumban indult az egész, amikor is pár fiatal úgy döntött, hogy akkor ők most és itt zenekart alapítanak. Akkor még nem is gondolták volna, hogy ők lesznek az egyik olyan magyar zenekar, akik külföldön is sikert fognak aratni.

Ivan & The Parazol 2010 óta van jelen a magyar zenei életben, zenéjükben a 60-as és 70-es évek rock and roll és pszichedelikus hangulatai ötvöződnek a modern hangzással. A zenekar frontembere Vitáris Iván, aki a vokálokat és a gitárokat kezeli, valamint a zenekar többi tagja: Márton Beke a basszusgitárért felel, Simon Bálint az akusztikus gitár húrjait pengetve teszi hozzá tehetségét a zenekarhoz, Böszörményi István a zongora mögött erősíti a csapatot, Moha Dávid pedig a dobokon való játékért felel.

Ivan & The Parazol PEN
Fotó: Ivan & The Parazol Facebook

Az Ivan & The Parazol rendszeresen turnézik Magyarországon és Európában, és több albumot is kiadtak, amelyek itthon is és külföldön is népszerűségnek örvendtek. Első stúdió albumuk a Mama Don’t You Recognize Ivan & The Parazol? címmel debütált két évvel a zenekar megalapítása után, nem kis sikerrel. Az album egyik dala a Take My Hand hetekig szerepelt az MR2 legtöbbet játszott számainak Top 30-as listáján, melynek első helyét is elfoglalta egy ideig. A dal nem csak hazai szinten lett felkapott, a brit Amazing Radio műsorában is hallható volt, ahol a műsorvezető megemlítette, hogy még sosem játszottak Budapestről származó dalokat, így az Ivan & The Parazol bepótolta az elmaradást.

Két évvel a debütáló lemez után jelent meg a Mode Bizarre második nagylemez, melynek ötödik dala a Together lett a Sziget Fesztivál himnusza, és hogy ezt a sikert tetőzzék még ebben az évben 2014-ben az amerikai Texas államban állhattak színpadra a South by Southwest fesztiválon. Egy évvel később a The All Right Nows harmadik nagylemezük is megjelent.

Negyedik stúdiólemezüket az Exotic Post Traumatic nevet viseli, a Kalifornia államban található EastWest Studios-ban vették fel, melynek munkálatai során együtt dolgoztak Wil Anspach producerrel, akik olyan neves zenekarokkal működött együtt, mint a Red Hot Chili Peppers vagy a The Rolling Stones.

Ivan & The Parazol PEN
Fotó: Ivan & The Parazol Facebook

Karrierjük során mindvégig angol nyelvű lemezekkel és dalokkal szerepeltek a zenei palettán, ám azonban 2021-ben ez megváltozott, ekkor jelentették meg első magyar nyelvű lemezüket, a Budai Popot, ennek bemutatóját a Várkertben rendezték meg 2021. július 15-én, majd egy 72 állomásos turné követte. A zenekar 2022-ben három kislemezt adott ki, köztük egy Európa Kiadó-feldolgozást (Mocskos Idők), valamint két saját dalt (GTH, Polarizmus), amelyek a Budai Pop könnyedebb témái után politikai és globális problémákat feszegetnek, miközben zeneileg is egy még kísérletezősebb, progresszívabb irányt képviselnek.

A méltán sikeres zenekar a pécsi Expo Centert fogja felrobbantani a Pécsi Egyetemi Napokon május 9-én az E-on Stagen, az esemény nyitónapján. Az eseményre napi jegyek és bérletek válthatók. Érdemes kilátogatni a helyszínre mert rengeteg koncerttel várják a szervezők a bulizni vágyókat. A PEN tökéletes program a fesztiválszezon megnyitására, a lehető legjobb megalapozást nyújtja mindenki számára.

Részletek

Dátum:
május 9
Időpont:
20:30 - 21:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2585427994959178

Helyszín

Expo Center Pécs
Megyeri út 72
Pécs, Baranya 7631 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 72 518 620
View Helyszín Website