Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jön az Életigen Szeminárium következő előadása – Férfi és női konfliktuskezelés

április 24 /18:00 - 19:30

férfi női konfilktus szeminárium

Az Életigen Szeminárium előadásainak lényege, hogy biztos lábakon álljuk ki az élet megpróbáltatásait. Az ingyenes előadásokon különböző pszichológiai témákat dolgoznak fel egy szakképzett előadó segítségével. Következő témaként a férfi-női konfliktusokhoz nyújtanak segítséget.

27 évnyi tapasztalat áll a szemináriumok mögött, amely hét országban 100 ezer embernek nyújtott már segítségek a különböző élethelyzetek kezelésében, mindezt az Életigen Alapítvány jóvoltából. Az alapítvány célja, egy ideológiai és operatív alapokkal rendelkező közösség megteremtése, fejlesztése és a közösség tagjainak rendszeres lelki „karbantartása”, mindezt szélsőségektől mentesen, egyszerű módon megfogalmazott üzenetekkel és ésszerű motivációval érik el az alapítványnál, hogy a résztvevők fejlődjenek, az alapítvány pedig velük együtt fejlődjenek egy közösségként.

Márciusi, második előadásukon a Programod.hu is ott volt, ahol a konfliktuskezelésben nyújtott segítséget a szeminárium vezetője Zsiga Attila. A másfélórás program során interaktív feladatokkal, egy csapatként dolgozták fel a konfliktuskezelés témáját. Az előadás bemelegítőkérdésekkel kezdődik, amely mindössze 3-5 percet vesz igénybe, a résztvevők egymással beszélgetnek, hogy ezzel is kicsit összeszokhassanak, megismerhessék egymást annyira, hogy eltudjanak lazulnia szeminárium alatt. A legfőbb feladat, amely az egész előadás lényegét adja, az egy szerepjáték volt, ahol a résztvevőknek adott karaktereket kellett megjeleníteniük, különböző személyiségi jegyekkel.

Életigen Szeminárium előadás

„Ezek a programok legfőképpen az életvezetés alapkérdéseiről szólnak. Egy éven át az a célunk, hogy elkerülhetetlen témákat vegyünk elő. A kommunikációval kezdtünk, majd jött a konfliktuskezelési stratégiák, aztán a férfi-női konfliktuskezelés, majd ezekután a mentálhigiénés problémákat vesszük elő, mint a szorongás, veszteségkezelés, kiégés kezelés, stresszkezelés és így tovább. „– mondta Zsiga Attila a márciusi előadáson lapunknak.

Ahhoz, hogy az életet könnyebben tudjuk irányítani, könnyebben vehessük az akadályokat, érzelmileg és mentálisan is biztos talajra kell építenünk. Mentális állapotunk alapvető feltétele az egészséges életmódnak, így mindenképpen megkell őriznünk az elménk megfelelő állapotát. Már pedig ez nem egyszerű feladat, sokszor segítség nélkül nem is lehet előrébb haladni. Az Életigen Szeminárium ehhez járul hozzá az ingyenes előadásokkal, melynek következő, pécsi időpontja Április 24-én lesz este 18 órai kezdettel a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az előadás ingyenes, így minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek

Dátum:
április 24
Időpont:
18:00 - 19:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/923079375684811/923079395684809/

Helyszín

Zsolnay Negyed
Pécs, Baranya 7622
Phone
06 72 500 350