Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kaméleonlány – A Független Színház Magyarország előadása a H13 Kultuponton

április 10 /19:00 - 21:00

Kaméleonlány - a Független Színház Magyarország előadása, amely április 10-én az Opre Roma rendezvénysorozat egyik elemeként tekinthető meg a H13 Kultponton.

Az Opre Roma rendezvénysorozat részeként április 10-én, a H13 Kultponton tekinthetik meg az érdeklődők a Független Színház Magyarország előadását, a Kaméleonlányt.

OPRE ROMA! – Roma hét Józsefvárosban címmel szervez egy hetes programsorozatot az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány. Az esemény – mely az Auróra, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. és a Józsefvárosi Önkormányzat közös együttműködésével valósul meg – április 8-án, hétfőn veszi kezdetét és számos színes programot ígér a Nyolcker lakóinak és a kerületbe látogatóknak. A rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre 2024. április 10-én a Független Színház Magyarország Kaméleonlány című előadása is, mely ez alkalommal a H13 Kultponton lesz megtekinthető.

Az Opre Roma - Roma hét Józsefvárosban április 8-tól egy hétig színes programot kínál a Nyolckerbe látogatóknak: megtekinthető - egyebek mellett - a Kaméleonlány, a Független Magyar Színház előadása.
Opre Roma – Roma hét Józsefvárosban

A budapesti “színházas tavasz” tehát jól láthatóan nem ért véget a Színházak Éjszakájával – a színház szemfüles szerelmesei megannyi izgalmas program közül válogathatnak a tavasz hátralévő részében is. Jó szórakozást – és egy adag elmerengést és elgondolkodást – ígér a Kaméleonlány is, – mely a Független Színház „Roma Hősök” workshopjain résztvevő roma fiatalok és környezetük valóságos történetei alapján készült.

A színdarab számos, a roma fiatalok számára ismerős élethelyzetet kihívást mutat meg, mégis pozitív perspektívát mutat és sztereotípiákat cáfol meg. A történet szerint miközben egy átlagosnak tűnő kamaszlányt kérdezget segítője, hogy megértse, miért tette, amit tett, a lány emlékeket és élményeket elevenít fel – saját-, és hozzá közel álló emberek történeteit. Dédszülők, nővérek, tanárok,  és osztálytársak viszontagságait követhetjük végig a lány meséjén keresztül, aki bármihez és bárkihez tud hasonulni, képes belenézni mások gondolataiba, emlékeibe, és nem szeretné mások példáját követni: a saját életét kívánja élni.

 

 

Részletek

Dátum:
április 10
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2850729538416743

Szervező

Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
View Szervező Website

Helyszín

H13 Kultpont
Horánszky utca 13.
Budapest, 1085 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website