Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kampec Dolores: dupla lemezbemutató a Magyar Zene Házában

január 26 /20:00 - 23:00

Dupla lemezbemutató koncertet tart a Kampec Dolores. A hazai underground legendás, idén negyvenéves zenekara január 26-án a Magyar Zene Házában lép fel.

A Hajnóczy Csaba által vezetett együttes legutóbb 2013-ban adott ki új lemezt. Most két friss albumot is bemutatnak: az egyiken élő felvételek szerepelnek négy koncertről válogatva, a másik, a Jelet küldtem az égre egy teljesen új anyag – olvasható az esemény közösségi oldalán.
A rock, a népzene és a dzsessz hatásait elegyítő együttes az 1983-ban feloszlott Kontroll Csoport egyik utódzenekaraként, Hajnóczy Csaba gitáros és Kenderesi Gabi énekes vezetésével alakult 1984-ben, és a mostani a tizenkettedik lemeze. A legutóbbi, Tema Principale 2013-ban jelent meg; több korábbi anyaguk holland, brit és japán kiadók gondozásában került piacra.
A Kampec Doloresben Hajnóczy Csaba (gitár) és Kenderesi Gabi (ének) mellett Vajdovich Árpád (basszusgitár), Németh Csaba (dob) és Udvardi Márton (trombita) szerepel. A január 26-i koncert előtt Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész beszélget Hajnóczy Csabával.
A Kampec Dolores sajátos, egyéni arculatával négy évtizede folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi zenei életben. A megszólalásában folyamatosan alakuló formáció számos meghatározó lemezt készített, ezek közé tartozott a Kampec Dolores (1988), a Levitáció (1990) és a Tű fokán (1993).
A zenekarban mindig nagy szerep jutott a fúvósoknak, Grencsó István sok éven át játszott az együttesben, koncerteken, hangfelvételeken és videókon, de zenélt a csapattal Ágoston Béla és Szokolay Dongó Balázs is. Az utóbbi időben a trombita került előtérbe: Udvardi Mártonnal a Kampec Dolores az új számok előadása mellett a repertoárt is átértelmezi.

Részletek

Dátum:
január 26
Időpont:
20:00 - 23:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Magyar Zene Háza
Olof Palme stny. 3
Budapest, Budapest 1146 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 70 799 9449
View Helyszín Website