Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Spiritualized először koncertezik Magyarországon

április 7 /20:00 - 22:00

9500Ft
Spiritualized

A Spiritualized-ot április 7-én, a Bartók Tavasz elhozza nekünk az Akvárium Klubba, a 90-es évek végén toplistás angol együttest!

A nyolcvanas évekbeli brit zajrock úttörője, a Spacemen 3 kettéválása után Jason Pierce vezetésével megalakult Spiritualized több mint harminc éve az angol neopszichedelikus rockzene meghatározó formációja, és végre – most először – Magyarországon is koncertezik!

Az együttes 1990-ben alakult, és 9 albummal ajándékozták meg a világot, melyből a legnépszerűbb a Ladies and gentlemen we are floating is space, melyet az egyik fő vezető magazin az év albumának kiáltott ki. Igazi régi motorosok, ergo nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak! Annyi minden történik a zenéjükben, ami megmozgatja az embert, hogy elsőre fel sem lehet fogni.

A Spiritualized stílusában a gospeles kórusoktól, a blues és a pszichedelikus rock zaklatottságán, a garázsrock energikusságán, a free jazzes elszállásokon, a soulos dallamokon, a klasszicista minimalizmuson, az éteri, space rockos, shoegaze-es hangszereléseken, az ambientes átkötőkön át a szimfonikus-artisztikus rockig a teljes popzene történetének esszenciája megjelenik. Nem véletlen, hogy legismertebb lemezük, a – már fentebb is említett – Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space a kilencvenes évek egyik legjobb albumaként szerepel a popzene nagy kánonában, és megjelenése évében még a Radiohead OK Computerét is megelőzte az év végi brit lemezlistákon.

A Spiritualized hatása a Tame Impalától az MGMT-n át a King Gizzard & The Lizard Wizardig hosszan sorolható, de ennél is fontosabb, hogy eddigi kilenc, egységesen magas színvonalú lemezük dalai mindig lúdbőröztető eredetiséggel csatornázzák be a világ káoszát, és vezetik el a hallgatót az angyali szépség és végtelenség érzésébe. Kapcsolódj be te is ebbe a különleges életérzésbe, április 7-én, jegyek már kaphatók!

A koncert a Bartók Tavasz keretében az Akvárium Klubbal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

 

Részletek

Dátum:
április 7
Időpont:
20:00 - 22:00
Összeg:
9500Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,
Honlap:
https://programod.hu/event/otl-50-6th-birthday-cypher/

Szervező

Bartók Tavasz
Phone
+36 1 555 3000
Email
info@bartoktavasz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Akvárium Klub
Erzsébet tér 12
Budapest, Budapest 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 30 860 3368
View Helyszín Website