Magazin
A május a tavasz utódja és a nyár elődje, megteremti, és megalapozza a nyári időszakot, így a Pünkösdi Nyitott Pincék eseménye Palkonyán a lehető legjobb választás, ha élményekkel szeretnénk gazdagodni. A Mokos Garden nem pusztán egy rendezvény, hanem maga a kikapcsolódás, egy olyan életérzés, amelynek múzsája a borok, a jó társaság és a palkonyai táj. A KisMokos Pince poharában megcsillanó meggybor vagy a Mokos Panoráma Borteraszon kortyolgatott frissítő rozéfröccs mind csak hab a tortán, az esemény során számos program és szórakozási lehetőség várja a látogatókat az íz orgia mellett. A Pünkösdi Nyitott Pincék kínálata széles skálán mozog: lazíts a KisMokos Pincénél, ahol gyönyörködhetsz Palkonya gyönyörű panorámájában, vagy vegyél részt a fergeteges Mokos Garden Party Placcon, ahol a legjobb zenékkel és DJ-kel ünnepelheted az éjszakát.
A Mokos Garden – Mokos Pincészet programjai ötvözik a kikapcsolódást és a szórakozást, hogy felejthetetlen élményben legyen részed. Olyan előadók biztosítják majd a zenei aláfestést, mint Gulyás Balázs, M-Kovács Réka, DJ Ready, DJ TOM-I, vagy a Velin Fox Duó.
A Mokos Pincészet immáron három generáció óta színesíti a Villányi Borvidék életét, mindezt kettő településen, Villánykövesden és Palkonyán. 2003 volt a pincészet éve, ekkor ugyanis a Weingarten dűlőben 15 hektárnyi szőlő telepítésébe kezdtek, kiegészítve a már meglévő, örökölt villánykövesdi ültetvényeket.
„Pincészetünk a hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozik. Nem titkolt célunk, hogy ezt a Magyarországon még kevésbé elterjedt italkategóriát a fogyasztókkal megismertessük. Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag saját termelésű, friss, zamatos gyümölcsökből készítjük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül. Az alapanyag 45 hektáros gyümölcsösünk legfinomabb gyümölcsei közül kerül ki. A technológia folyamat nagyon hasonlít a klasszikus szőlőgyümölcsből erjesztett boréhoz: érett gyümölcsöt szüretelünk, melyet azonnal a feldolgozóba szállítunk. A frissen szedett gyümölcs magozása a szüretet követően 20 percen belül megtörténik, majd az erjesztés következik oxigéntől elzárt környezetben a friss ízek megőrzése érdekében. Gyümölcsboraink többsége édes, de ha Ön a száraz borok híve, kóstolja meg barrique hordóban érlelt meggyborunkat!” – olvasható a pincészet weboldalán.
A Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék 30. jubileumi rendezvénye, a Mokos Garden, nem csupán egy alkalom arra, hogy kóstoljuk és élvezzük a kiváló borokat, hanem egy életérzés, egy pillanat, amely megörökíti a palkonyai borvidék és annak gazdag kulturális örökségének varázsát. Ne hagyd ki ezt az élményt – csatlakozz május 18-án és 19-én, hogy részese lehess a Mokos Garden varázsának! Ne feledd: május tökéletes alapozása a nyárnak, így mindenképp ott a helyed!
Címlapkép: Mokos Pincészet