Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Turnéjuk előtt Pécsett melegít be az Elefánt zenekar

május 9 /22:00 - 23:00

Elefánt PEN

Az Elefánt Semmi című következő nagylemeze a pécsi fesztivál előtt pár nappal jelenik meg, majd turnéra indulnak, de előtte megállnak alapozni egyet a Pécsi Egyetemi Napokon.

Az Elefánt zenekar 2012 óta sikeresebb és sikeresebb, mint valaha, debütáló koncertjét a Kodály Method 2012-es bemutatóján adta, és azóta is ugyanazokból az alapító tagokból áll: Szendrői Csaba, az énekes és szövegíró, Tóth András a gitáros, Kovács Zoltán a billentyűs, Horváth B. Ede a basszusgitáros és Németh Szabolcs pedig a dobos.

Az első albumuk, a Vérkeringő már 2013-ban megmutatta, hogy szilárd rajongói bázisra számíthatnak, és az eltelt évek során a banda olyan közösséggé vált, amely folyamatosan kutatja a kreatív megoldásokat és a frissítés minden lehetőségét. A Gomoly című második albumuk 10 napon át vezette a hazai Deezer listát.
A harmadik albumuk, a Minden 2017 tavaszán debütált, és mivel az első koncert jegyei gyorsan elfogytak, így dupla lemezbemutatót tartottak, melynek helyszíne A38 Hajó volt.

PEN Elefánt
Elefánt zenekar. Fotó: SINCO

Az elismerés és a rajongói támogatás mellett a szakma is elismerte őket, több Fonogram-díj-jelölés és a Artisjus Év Könnyűzenei alkotója cím 2018-as elnyerése mellett.

Az El című negyedik albumuk 2019 szeptemberében jelent meg, amit vidéki klubturnéval és egy teltházas koncerttel az Akvárium Nagy Halljában ünnepeltek, az album a kritikusok szerint pedig az eddigi legkiforrottabb és leginkább népszerű lemezük lett. A zenekar 2022-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amit két országos turnéval ünnepeltek, a turné minden állomását teltházzal zárták.

Legújabb lemezük Semmi címmel idén május 3-án jelenik meg, amelyhez természetesen lemezbemutató koncert is jár, erre június 7-én kerül sor a Budapest Parkban.

Mielőtt megjelenik a lemez, és turnéra indul a zenekar, ellátogatnak Pécsre, hogy megmutassák, bennünk még mindig ugyanúgy forr a zene szeretete, ahogy az eddig is volt, és meg sem állnak a Semmiig. Az Elefánt a Pécsi Egyetemi Napok zenei fesztiválon fog fellépni május 9-én. Pécs legnagyobb zenei rendezvényén számos hazai előadó mellett találkozhatunk külföldi zenészekkel is, így érdemes majd ellátogatni a Pécsi Tudományegyetem zenei fesztiváljára.

Részletek

Dátum:
május 9
Időpont:
22:00 - 23:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1138025373810352/

Helyszín

Expo Center Pécs
Megyeri út 72
Pécs, Baranya 7631 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 72 518 620
View Helyszín Website