Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Készítsd a piknikpokrócot! Jön a Zsolnay Piknik!

június 1 - június 2

Piknikpokróc Zsolnay piknik

A Zsolnay Negyed parkjában piknikpokrócokon üldögélve élvezhetjük a jó időt és a jó programokat! A Zsolnay Pikniken fellép Malek Andrea, de lesz rock’n’roll, flamenco, slam poetry és a 90-es évek legjobb magyar popdalai is megelevenednek június 1-jén és 2-án!

Ingyenes és belépődíjas programok is várnak minket Pécsett június 1-jén és 2-án a Zsolnay Negyed parkjában.

A június 1-jén megrendezésre kerül a Feleségek és szeretők zenés színházi est, Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznővel, valamint a Szűcs Gabi Quintettel. Mesélnek, énekelnek híres művészekről, színésznőkről, mint Marilyn Monroe vagy Karády Katalin. Szó lesz szerelemről, örömről és bánatról, nőkről, akik hol szeretők, hol feleségek: bonyolult kapcsolatban a szeretett férfival.

Feleségek és szeretők Piknikpokróc
Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznő. Fotó: ZsÖK

Június 2-án Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje olyan fenegyerekekről szól, akik megváltoztatták a világot, köztük Freddie Mercury, John Lennon és Madonna

A napközben zajló szabadtéri koncertek változatos stílusukkal és hangulatukkal 360 fokos érzelmi utazásra invitálják a felnőtteket.

Malek Andrea Máté Péter-, Artisjus- és Emerton-díjas énekesnő-színésznő Soulistic formációja a jazz és latin stílust ötvözi a magyar népzenével.

Az Ex Auro egy flamenco-világzenei fúziós projekt, amely a tánc, a zongora és az ének közötti interakción alapul Jorge Quesada (zongora), Keck Mária (ének, tánc) és Böröcz Petra flamenco táncművész előadásában.

Aki kedveli a ’90-es évek magyar popdalait és kíváncsi, hogyan hangzik a Hiphop Boyz a ’30-as évek francia swing stílusával keverve, az ne hagyja ki a Creme de la pop koncertjét! A Merry Go Round Duo igényes lounge zenét játszik összekomponálva örökzöldekkel vagy éppen mai slágerekkel. Feldolgozásaik között Gershwin, Michael Jackson és Bruno Mars dalok is megtalálhatók. A Marcello and The Flaming Boppers koncertje a rock’n’roll életérzést adja át az ’50-es, ’60-as évek legnagyobb slágerein keresztül; repertoárjukon Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis dalok szerepelnek. A Blue Canarro Group pedig a szerelemről dalol: lesz latin, bossanova, örökzöld dallamok, és sok boldog-szomorú szerelmes dal.

A koncertek mellett lesz gyárlátogatás az Amalgam Collection pécsi telephelyén, véradás és tematikus vezetett séták, ahol megismerhető Zsolnay Miklós kalandos életútja, valamint a Zsolnay lányok titkai. A hazai slam élet két kiemelkedő tehetsége, Simon Marci és Kemény Zsófi közös slam poetry előadást tart.

Slágerlista válltöméssel címmel hallható Botos Éva zenés stand up műsora, amely során a ’80-as, ’90-es évek retro slágereivel és a hozzájuk kapcsolódó vicces történetekkel idézi fel az X generáció tévedésekkel teli kamaszkorát.

Természetesen a gyermekek sem maradhatnak ki a szórakozásból, nekik a Bóbita Bábszínház több szabadtéri előadással is készül a hétvégén, köztük a Cini-Cini muzsika, A bűbájos lakat és A hisztis királykisasszony című zenés, interaktív mesedarab.

A Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramjai mellett Lego-Duplo játszóház és a Varázsóra látványos fizikai bemutatói várják a kicsiket.

A Lívi Zeneműhelyére látogatók a korai kötődést támogató zenés foglalkozáson vehetnek részt, míg Lovászi Edina és zenekara egy vidám, bábjátékkal kísért koncertet tart Abszurd, Bravúr, Celeb címmel.

Lovászi Edina_abc palival Piknikpokróc
Fotó: ZsÖK

A programok mellett finom falatok és díjmentesen bérelhető plédek teszik teljessé a piknikhangulatot!

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye és címlapképe

Részletek

Kezdés:
június 1
Vége:
június 2
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,
Honlap:
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/zsolnay-piknik

Helyszín

Zsolnay Negyed
Pécs, Baranya 7622 + Google Térkép
Phone
06 72 500 350