Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

POKET est – Szabó Borbála: Nincsenapám, seanyám kötetbemutató

április 25 /19:00 - 21:00

1500Ft
POKET est

Szabó Borbála színésznő, író, dramaturg és drámaíró könyvét, a Nincsenapám, seanyám mostantól POKET kiskönyvben is elérhető lesz!

„Ez a könyv egy káposzta. Harminc éve voltam gimnazista (ez a káposzta belseje), tizenegy éve írtam róla egy színdarabot (a káposzta közepét), nyolc éve regény lett a színdarabból, és ez a regény most újra megjelenik a POKET könyvek sorozatban (ez már a jelen, a káposzta külső levelei). Ennyi idő alatt történt velem egy és más: öregebb lettem, írtam ezt-azt, elkezdtem festeni a hajamat és született még egy gyerekem (a sorrend nem fontossági). De hiába történt velem ennyi sok dolog, az iskolapadból még mindig nem tudtam kiszállni. Attól tartok, még mindig ott rosszalkodom a padtársammal, rejtegetem a rojtos füzeteimet és a tényt, hogy néha-néha elbóbiskolok órán. És folyamatosan rettegek, hogy feleltet a tanár, mert nem tudok semmit – de közben attól is rettegek, hogy nem feleltet, mint olyasvalakit, aki nem fontos, aki nem is létezik.” (Szabó Borbála)

POKET - Szabó Borbála
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / Pesti Hírlap

Szabó Borbála magyar és észt szakon végzett, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudomány hallgatója lett, ahol később drámaírást is tanított.

Tanulmányai után a Bárka Színházban vállalt munkát mint dramaturg, szövegíró, majd drámaíró.

Varró Dániellel közösen írt darabjuk, a Líra és Epika hozta meg az igazi sikert, amelyet olyan alkotások követtek, mint a Telefondoktor című mono-bohózat, a Nincsenapám, seanyám c. ifjúsági dráma és a Szülői értekezlet, amelyben színészként is szerepelt.

2012-ben mesekönyve is megjelent, Átváltozott gyerekek címmel, valamint ifjúsági regénye, a Nincsenapám, seanyám.

Színházi karrierje mellett újságíróként is publikál, valamint kabaréjeleneteket ír a Dumaszínház, a Gólem Színház és a Rádiókabaré számára.

Ez a színdarabból regénnyé alakult mű olyan gondolatokat, érzéseket és üzeneteket tartogat, amelyekkel szinte minden fiatal képes lenne azonosulni, és mindenki megtalálná önmagát bennük. A könyv mostantól POKET formában is elérhető lesz, amit mindenhova magunkkal vihetünk.

Az POKET est házigazdája Asztalos Emese, a beszélgetésben pedig Karafiáth Orsolya és Sallai László csatlakozik az írónőhöz. Sallai Laci neve sokaknak ismerős lehet, a zenész ugyanis oszlopos tagja a Platon Karataev-nek, a Felső Tízezer és a Galaxisok együttesnek is.

Az eseményre a JEGYx1 és a jegy.hu oldalán vásárolhattok jegyet!

Részletek

Dátum:
április 25
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
1500Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/7215297881841403

Szervező

K11 Művészeti és Kulturális Központ
Phone
+36 (1) 7888-139
Email
titkarsag@eromuvhaz.hu
View Szervező Website

Helyszín

K11 Művészeti és Kulturális Központ
Király u. 11.
Budapest, Budapest 1075 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 (1) 7888-139
View Helyszín Website