Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Puzsér Róbert: Metafizika a 2024-es Tavaszi Margón

május 24 /19:30 - 20:30

Puzsér

Puzsér Róbert is részt vesz a 2024-es Tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon. Az újságíró-kritikussal május 24-én, péntek este 19 óra 30 perctől Valuska László beszélget 2023-ban megjelent, Metafizika című könyvéről.

Aligha akad ma olyan ember Magyarországon, aki számára ismeretlenül cseng Puzsér Róbert neve. A szókimondó, olykor nyers stílusáról, széleskörű lexikális tudásáról, és véleményének kendőzetlen kinyilatkoztatásáról is híres újságíró-szerkesztő, kritikus legújabb könyve, a Metafizika 2023 végén jelentet meg az India Press gondozásában. A szerzővel a kötetről május 24-én, a Tavaszi Margó keretein belül Valuska László beszélget a margitszigeti Kristály Színpadon.

A Metafizika nem egy könnyed kis nyári olvasmány: erőteljes, komoly témákat boncolgató írás, szerkezete pedig meglehetősen izgalmas. Puzsér a magyar ábécé huszonkét betűjével huszonkét fogalmat alkotott, amelyeket ontológiai igénnyel jár körül a kötet huszonkét fejezetében. A szándéka az, hogy az így leírt huszonkét kör együtt akkora síkot fedjen le, ami átfogó képet ad a valóság és az igazság viszonyáról. Az ábécé betűinek és a tarot nagy arkánumának számbeli egyezésére alapozva a szerző a fejezetek címei és a nagy arkánum huszonkét lapjának archetípusai közt analógiás párokat alkotott, így a huszonkét fejezet szövegét vizuálisan azokhoz tartozó képzőművészeti alkotások egészítik ki, és helyezik tágabb összefüggésbe.

Puzsér

Puzsér Róbert Metafizikája az agy mindkét féltekével kommunikáló meditációs objektum, ami összművészeti igénnyel kalauzolja az olvasót a megismerés szellemi ösvényén. A Kristály Színpadon folytatott, Valuska László által vezetett beszélgetés során az olvasók, olvasni szeretők betekintést nyerhetnek a szerző gondolataiba, így talán térképet is kaphatnak a könyv által kínált szellemi ösvényen való barangoláshoz.

A margitszigeti Kristály Színtéren megrendezésre kerülő Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál számos izgalmas, ingyenes programot kínál a könyvmolyok számára: az arra járók dedikálással egybekötött könyvbemutatókon, zenés irodalmi esteken, koncerteken vagy akár kedvenc podcast műsoraik élő felvételein is részt vehetnek 2024. május 23. és 25. között. Az olvasás ünnepe ez a néhány nap: a színes programpaletta kihagyhatatlannak tűnő szórakozást és olyan, felejthetetlen élményeket kínál az irodalom szerelmesei számára, amikről nem érdemes lemaradni.

 

Részletek

Dátum:
május 24
Időpont:
19:30 - 20:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2450020355190882

Szervező

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Email
info@margofeszt.hu
View Szervező Website

Helyszín

Kristály Színtér
Margitsziget
Budapest, 1138 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website