Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Élmény a szemnek és a fülnek is – Ryoji Ikeda koncert a Bartók Tavasz közreműködésével

április 6 /20:00 - 22:00

9500Ft
Ryoji Ikeada

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek eseménysorozata keretében, Ryoji Ikeda látogat el hozzánk, aki a kortárs elektronikus zene és vizuális művészet vezető alkotója Japánban. Látogass el április 6-án a Magyar Zene Házába és vegyél részt ebben az utánozhatatlan élményben!

Pár szó a Nemzetközi Művészeti Hetekről

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

Ki is Ryoji Ikeda?

Ryoji Ikeda zenéjében a hang és a látvány olyan szoros egységként jelenik meg, hogy a néző-hallgató nem is tudja eldönteni, vajon a mérnöki módon eltervezett akusztikus folyamatok generálják-e a szédítő látványt, vagy épp fordítva: a szemkápráztató felületek minden egyes képkockája közvetlenül transzformálódik hangokká. Munkáiban az absztrakt matematikai-geometriai világ, az anyagot mozgató és formáló fizikai törvényszerűségek felfokozott érzékiséggel jelennek meg.

Legutóbbi, Ultratronics című albumán és a hozzá kapcsolódó koncerten alkotóművészi pályájának korábbi periódusaihoz tér vissza, de nem a múltidézés vagy a nosztalgia, hanem egy újabb futurisztikus vízió megteremtésének jegyében. A matematikai modellek révén vezérelt hang- és képáramlás valamiféle digitális zűrzavarnak tűnhet elsőre, ám ahogy a közönség fokozatosan belakja ezt a sajátos világot, úgy ismeri fel a mindent és a mindenséget vezérlő szívdobbanásokat.
Ryoji Ikeda koncertje előtt yibai, azaz Gerlei Dávid készíti elő a terepet a fagyos ambient, az IDM és a kortárs komolyzene jegyeit is felvonultató zenei anyagával.

Kedvcsinálónak, ezen a linken találtok egy rövid videót.

Figyelmeztetés: Az erős fényhatásokra és stroboszkópra érzékenyek számára nem ajánlott!

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyek itt kaphatók.

 

Részletek

Dátum:
április 6
Időpont:
20:00 - 22:00
Összeg:
9500Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://bartoktavasz.hu/knnyuzene/20240406/ryoji-ikeda-ultratronics-153053-hu

Szervező

Bartók Tavasz
Phone
+36 1 555 3000
Email
info@bartoktavasz.hu
View Szervező Website

Helyszín

Magyar Zene Háza
Olof Palme stny. 3
Budapest, Budapest 1146 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 70 799 9449
View Helyszín Website