Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sakura ünnep a Füvészkertben

április 6 /09:00 - április 7 /18:00

A Sakura ünnep már tradícióként él az ELTE Füvészkert berkeiben, ezért természetesen idén sem marad el, április 6-7-én szeretettel várják az érdeklődőket!

A Sakura a japán cseresznyefa virágzáshoz fűződik, amely a japán hagyományok szerint az Ohanami ünnepkörhöz tartozik. Az Ohanami kifejezés szó szerint “virágnézést” jelent, a japánok minden évben közös piknik keretében gyönyörködnek a virágzó cseresznye- és szilvafákban.

Ehhez hasonlóan az ELTE Füvészkert is piknikkel fogadja a látogatókat, ahol takarókra letelepedve csodálhatják a nyíló cseresznyefákat.

Mindemellett a hétvégi programokon, harcművészeti- és fegyverbemutató, japán zene és koncertek által kerülhetünk közelebb ehhez a csodás és gazdag kultúrához.

A programsorozat részeként ikebana kiállítással is készülnek a Füvészkert dolgozói, illetve a megrendezett haiku verseny legszebb alkotásai a kertben lesznek olvashatók.

Az anime szerelmeseinek a Magyar Anime Társaság fog manga képregényekkel kedveskedni

Ha régóta szeretnél egy kis bonsai-t, de nem tudod, hogyan kellene nevelni és gondozni, akkor most itt az esély, ugyanis Katona Ervin, az Egyetemi Bonsai Klub elnöke fog előadást tartani a bonsai fa tartásáról.

Ha te is szeretnél betekinteni a japán hagyományok világába, akkor látogass el április 6-án és 7-én az ELTE Füvészkertbe!

Részletek

Kezdés:
április 6 /09:00
Vége:
április 7 /18:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/747725160372598

Szervező

ELTE Füvészkert
Phone
(06-1) 210-10-74
Email
fuveszkertbudapest@gmail.com
View Szervező Website

Helyszín

ELTE Füvészkert
1083 Budapest, Illés u. 25.
Budapest, Budapest 1083 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
(06-1) 210-10-74
View Helyszín Website