Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Séta a Tettyén, Pécs lelkében

május 10 /08:00 - 17:00

Séta a Tettyén

A város felett húzódó Tettye nem csak a helyiek számára, de turistáknak is ajánlott kiránduló hely. A „hegy” lába alatt húzódik Pécs városa, odafentről a látvány pedig lélegzetelállító.

Pécs városa szorosan összefonódik a Tettyével e nélkül a város létezése elképzelhetetlen lenne, hiszen nem „szimplán a város felett magasodik”, hanem egy olyan hely, melynek kövei a római időktől kezdve építik Pécset, meredek oldalairól a régmúlt lakói letekintettek épp ahogyan az ide kirándulók is, és ahogy az évszázadok a völgyben álló templomok és házak szépen lassan elfoglalták helyüket. Pécs e két összetevője, a Tettye és a város, egymást ölelve alkotja a történelem és a szépség egyedi keverékét.

Idefentről a kilátás páratlan élmény, számtalan generáció püspökei, dervisei, szőlősgazdái és városi lakói szemlélték a várost innen fentről, a hely maga Pécs koronája, melyet évszázadokon keresztül formál nem csak a történelem, de a természet is. A hegyoldal gazdag történelme minden lépésünkkel körülvesz bennünket, kövei között rejtőzik a város múltja, melyet a Tettye patakja csakúgy kísér, minket, ahogyan lassan lebandukolunk a domboldalon, ahol virágok és fák között sétálva találkozunk egykori lakóinak emlékeivel, melyek szoros részét képezik Pécs ma ismert arculatának.

Pécs Tettye
A város látképe a Tettyéről. Ugye milyen csodálatos? Fotó: Wikipedia (Takkk felhasználó)

Ahogy leereszkedünk a Tettye hegyéről, szemünk elé tárul Pécs városa: a városfalak, templomok és terek már messziről hívogatnak bennünket, ahogy belevesszük magunkat a városi forgatagba, Pécs élettel teli, izgalmas hely, melynek szíve a Tettye hegyében, és lelkét a város utcáin és terein találhatjuk meg. A séta a Tettyén és Pécs városában nem csupán egy egyszerű kirándulás, hanem egy utazás a múltba és a jelenbe egyaránt, hiszen Tettye és Pécs közös történelme és szépsége által minden lépése egy kaland, melynek most mi is részesei lehetünk egy háromórás túra keretében az Imagine Pécs szervezésében.

A túra során érintett útvonal: Tettye tér – Tettye rom – Vince utca – Mindenszentek temploma – Tettye utca – Széchenyi tér, a részvételhez jegyvásárlás szükséges.

Az Imagine csapata tárt karokkal vár mindenkit, aki egy kellemes séta során szeretne megismerkedni Pécs felett megpihenő Tettye történetével, és annak lenyűgöző természeti látványosságaival.

Részletek

Dátum:
május 10
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/402374349319206/

Helyszín

Tettye tér Pécs
Tettye tér
Pécs, Baranya 7625
+ Google Térkép