Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szabó Balázs Bandája 15 – Születésnapi koncert az Akváriumban

április 19 /18:30 - 22:30

Szabó Balázs Bandája

Idén ünnepli 15. születésnapját a Szabó Balázs Bandája, ez alkalomból pedig április 19-én, az Akvárium NagyHallban ad születésnapi koncertet.

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész (aki többek között gitározik, hegedül és kavalozik is), 2024-ben nem csupán a Random Trip nevű formáció 15. jubileumi bulijára hivatalos fellépőként: saját zenekara, a Szabó Balázs Bandája is idén ünnepli 15. születésnapját. A mérföldkövet a tervek szerint egy nagy, igazán különleges születésnapi koncerttel ünneplik meg a az Akvárium NagyHallban április 19-én – mely egyébként egyben a banda első idei koncertje is lesz.

Szabó Balázs Bandája
Szabó Balázs, a Szabó Balázs Bandája formáció alapítója

Szabó Balázs 2009-ben, a Suhancos zenekarból való távozása után valósította meg nagy álmát és alapította meg saját formációját, a mára már Fonogram-díjas  Szabó Balázs Bandáját. A banda (Balázs mellett: Acsády Soma – basszusgitár; Ferencz László – dob; Harangozó Sebestyén – gitár, vokál; Ölveti Mátyás – cselló, vokál) az elmúlt 15 évben az ország egyik legnépszerűbb zenekarává érett és különleges helyet foglal el a magyar zenei palettán. Munkásságukban hangsúlyos a versmegzenésítések hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc) is megzenésítettek már.

A jubileumi fellépésen – melyet egy felvidéki zenekar, a Jóvilágvan nyit meg – természetesen felcsendülnek majd a zenekar életművének legfontosabb, különleges hangzású dalai – egyebek mellett a Bájoló, az Apám a vadludakkal, vagy a Julie Rens közreműködésével készült Hétköznapi – , valamint a csapat meglepetéssel is készül az eseményre.

Részletek

Dátum:
április 19
Időpont:
18:30 - 22:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/748768630237234

Szervező

Akvárium Klub Official
Email
info@akvariumklub.hu
View Szervező Website

Helyszín

Akvárium Klub
Erzsébet tér 12
Budapest, Budapest 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 30 860 3368
View Helyszín Website