Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szakcsi Jr. Renaissance a pécsi Metronóm Jazz Klub színpadán

május 9 /20:00 - 21:30

Szakcsi Jr. Renaissance

Ifjú Szakcsi Lakatos Béla legfrissebb zenekara főként saját dalokat játszik, kettő kivétellel: egy Szakcsi Lakatos Béla által írt szám a Saturnus időszakból és egy Babos Gyula kompozíció. Most Pécsre érkeznek, és megtöltik a Zsolnay Negyed E78-as termét a jazz hangulatával.

A banda megtartja az igényes jazz harmóniavilágát, de modern jazzt játszik könnyedebb stílusban, ez pedig nagy hangsúlyt fektet a dinamikára. A repertoárjuk kóstolót kínál a jazz különböző korszakaiból, mindemellett romantikus és modern klasszikus zenei témák is felcsendülnek. Az éneken alapuló formációban az énekhang nemcsak énekesként, hanem hangszerként is szolgál.

A csodálatos hangú énekes, Claudia Castagno Garay Attila legendás zongoristájának unokája, Varga Balázs a fiatal gitárosok legtehetségesebbje, aki bárhol otthonosan mozog a zene világában, méltó örököse a nagy gitáros legendáknak. Torma Rudolf pedig a legendás bőgős és basszusgitáros, aki már több generációval játszott a hazai jazz életben, és – ahogyan az már megszokott – itt is az intelligens alapok biztosításáért felel. Fazekas Tamás fiatal kora ellenére zeneileg érett, dinamikus dobolása pedig a legnagyobb dobosokra emlékeztet.

Szakcsi Lakatos Béla már egészen fiatal korában édesapja, id. Szakcsi Lakatos Béla nyomdokaiba lépett, eredményeképpen pedig ma a magyar jazz élet legkiemelkedőbb alakjává avanzsálódott. Tíz kerek esztendőn át tanult zongorázni még gyerekként, később felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumba. Tinédzserként sokszor játszott jazz dallamokat az éjszakában, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy olyan zenészek mellett muzsikál, mint Tomsics Rudolf, Kőszegi Imre és Pecek Lakatos Géza.

Szakcsi Lakatos Béla
Szakcsi Lakatos Béla. Fotó: Fidelio

Castagno Claudia Raquel anyai nagyapja a valamikori Weiner Leó és Szabó Gábor díjas jazz zongorista, Dr. Garay Attila, így nem is volt kérdéses számára a zenei neveltetés. Már egészen pici kora óta részese a művészi életnek, szüleinek köszönhetően, Magyarországon és külföldön is. Gyermekként „Csicsi” néven énekelt, legismertebb dala a Pimpinkin, melynek sikere Fonogram-díj jelölést hozott. Hogy fejlessze zenei tudását, kilenc éve zongorázni tanul, emellett négy éve pedig énekelni, az ezekhez szükséges tanulmányait a Kroó György zeneiskolában kezdte, a folytatás pedig a Rajkó Tálentum művészeti iskolában követte. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium Jazz-ének szakán tanul, szintén ahogyan azt a korábban említett Szakcsi Lakatos Béla is tette.

Castagno Claudia Szakcsi
Fotó: Castagno Claudia Raquel “Csicsi’ Hivatalos Facebook oldala

2017-ben Marcellina, popénekes, aki már gyermekkorától kezdve figyelemmel kíséri Claudia zenei pályafutását, benevezte Claudiát a Sanremo Junior nemzetközi énekversenyre, ahol örömmel képviselte Magyarországot, és végül a harmadik helyezést ért el.

2018-ban meghívást kapott az IFLC nemzetközi kulturális és nyelvi fesztiválra, ahol 20 országból érkezett tehetséges fiatal művészek vettek részt. Claudia, Magyarország képviseletében, előadta Takács Eszter Árnyékba szívek című dalát, és hatalmas sikert aratott a romániai Bukarestben.

2019-ben Az Egressy Béni Református Művészeti Iskolában rendezett IV. országos Jazz-zenei versenyen a fiatal művésznő a második helyet szerezte meg.

A formáció most Pécsre érkezik, hogy megtöltsék az E78-as termet a jazz zenei világának minden finomságával, május 9-én este 20 órai kezdettel.

Címlapkép: ZsÖK

Részletek

Dátum:
május 9
Időpont:
20:00 - 21:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-szakcsi-jr.-renaissance

Helyszín

E78
Major u. 21
Pécs, Baranya 7626 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 72 500 350
View Helyszín Website