Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024

május 23 /16:45 - május 25 /23:59

Margó

Május 23. és 25. között ismét megrendezésre kerül a tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál! A szervezők valódi irodalmi fesztiválhangulattal várják a könyvmolyokat a Margitsziget egyik legizgalmasabb helyszínén, a Kristály Színtéren.

Május 23. és 25. között ismét színes programmal várják a szervezők az olvasni szerető – és olvasni vágyó – érdeklődőket a margitszigeti Kristály Színtéren: a tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál látogatói három napon át a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, beszélgetéseken, koncerteken, rendhagyó irodalmi órákon, vagy akár kedvenc podcast műsoraik élő felvételein is részt vehetnek.

A tavaszi Margón számos szerző mutatja be új kötetét, köztük a kortárs irodalom olyan nagy, olvasók és pályatársak körében is elismer nevei, mint Cserna-Szabó András, Háy János, Krusovszky Dénes, vagy Szentesi Éva. A Kovács IkrekKovács Dominik és Kovács Viktor –  Lesz majd minden című, fergeteges családregényét május 23-án, 19.45-től mutatják be a tavaszi Margó Kristály Színpadán – a szerzőkkel ez alkalommal Ott Anna beszélget -, míg másnap, május 24-én, 19 órától a Nagyszínpadon Erdős Virág József Attila-díjas magyar költő, író legújabb, Eltérő tartalom című kötete debütál.

Margó
A Kovács Ikrek: Kovács Dominik és Kovács Viktor
| Forrás: Litera Irodalmi Portál – Fotó: K. Takács Márton

A fesztivál vendége lesz a Tudósok zenakar, “Mondjad, Atikám” című József Attila-esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev), valamint a Tavaszi Margón mutatja be Népi líra című lemezét Pion x Krizsó is.

Idén először élőben is találkozhatnak a látogatók kedvenc kulturális podcastjeikkel, ugyanis a tavaszi Margón veszi fel élőben soron következő adását a Buksó (Nyáry Krisztián és a 24.hu podcastje), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta!, Az első és a Budapesti Nők (Könyves Magazin), valamint a Litera Podcast is.

A Bookline Teraszon az idei tavaszi Margó ideje alatt is bárki megveheti a fesztiválon bemutatott köteteket és más kedvenceket, újdonságokat, ráadásul minden margós könyvbemutató után lesz alkalom dedikáltatásra, melyek pontos részleteiről a résztvevők az esemény előtt online, illetve a helyszínen tájékozódhatnak majd.

A tavaszi Margó – mely a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg – minden programja ingyenesen látogatható, így a könyvmolyoknak érdemes a május 23. és 25. közötti időszakot vastag betűkkel bevésni a naptáraikba, ha izgalmas irodalmi élményekre, jó zenére, tartalmas beszélgetésekre vágynak, és három olyan napra, amikor minden az olvasás körül forog. Fesztiválozz, kulturálódj, olvass – mert az irodalom örök

 

Részletek

Kezdés:
május 23 /16:45
Vége:
május 25 /23:59
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1465822990987239/

Szervező

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Email
info@margofeszt.hu
View Szervező Website

Helyszín

Kristály Színtér
Margitsziget
Budapest, 1138 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website