Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VárkertFeszt 2024 – 10 éves a megújult Várkert Bazár

május 31 /08:00 - június 2 /19:00

Várkert

Május 31. és június 2. között kerül megrendezésre a VárkerFeszt, egy háromnapos művészeti fesztivál, mely során kicsik és nagyok együtt ünnepelhetik a 10 éve megújult Várkert Bazár  jubileumi kulturális évadát.

Idén 10 éve, hogy megújult a Várkert Bazár – ez alkalomból pedig egy különleges, háromnapos művészeti fesztiválra hívogatnak a szervezők, mely során a közös ünneplésnek számos izgalmas program ad keretet. A május 31-től június 2-ig tartó VárkerFeszt bővelkedik kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas családi eseményekben, fergeteges koncertekben, színházi-, filmes- és irodalmi programokban, tárlatvezetésekben, workshopokban és különleges gasztro-meglepetésekben is.

A zenekedvelők színes palettáról válogathatnak, a három nap alatt ugyanis hallható lesz többek között Beck Zoltán és Szűcs Krisztián duója, a Másnap, fellép Szulák Andrea a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával, valamint a sztárvendégeket felvonultató – egyébként idén 15 évesRandom Trip is. Az irodalom szerelmeseinek kedvez Juhász Anna – a Várkert Bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata, az Aposztróf háziasszonya – aki a fesztiválon is izgalmas beszélgetéssel várja a közönséget, míg a Bazár másik egyedülálló programja a Többet magunkról irodalmi táncprodukció is látható lesz a Grecsó fivérekGrecsó Krisztián író, valamint Grecsó Zoltán táncművész – előadásában.

Várkert

A VárKERT Moziban a 60-as 70-es éveket bemutató Budapest retró 2. című filmet-, és a japán mitológiát alapul vevő romantikus vígjátékot, a Liza, a rókatündért vetítik majd, az alkotni vágyók pedig pénztárca-készítő workshopokon újrahasznosított reklámponyvákból készíthetnek egyedi bugyellárisokat.

A programok jelentős része érvényes jeggyel látogatható, a VárkertFeszt a Neoreneszánsz kertben azonban ingyenes programokkal is várja az ünnepelni vágyókat. A gyermekeket egyebek mellett a Maszk Bábszínház Mátyás király bolondos bolondja című előadás-,  vagy épp Kovácsovics Fruzsina koncertje várja majd, az Öntőház udvaron pedig szórakoztató kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A szintén a Neoreneszánsz kertben helyet kapó Zenélő Budapest óriáshangszeres bemutatóin kortól függetlenül mindenki „átváltozhat” majd zenésszé és megpróbálhatja megszólaltatni az izgalmas közösségi hangszereket, a Lépcsőpavilonban pedig ingyenes fotók készülnek a fesztiválozókról.

Várkert
 

Ha még nincs programod a május 31-i hétvégére, látogass el a Várkert Bazárba! Fedezd fel a Duna budai oldalán fekvő épületegyüttest, amely a világ egyik legveszélyeztetettebb műemléke volt egykor, de ma már újra pezsgő kulturális szórakozóhely, különleges Neoreneszánsz kertjével pedig Budapest ékköve, és ünnepeld megújulásának 10. évfordulóját egy fergeteges művészeti fesztiválon!

Részletek

Kezdés:
május 31 /08:00
Vége:
június 2 /19:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://varkertbazar.hu/varkertfeszt2024

Szervező

Várkert Bazár
Phone
+36 30 294 5004
Email
info@varkertbazar.hu
View Szervező Website

Helyszín

Várkert Bazár
Ybl Miklós tér 2-6
Budapest, Budapest 1013 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 30 198 5274
View Helyszín Website