Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vinnai András – A férfiak szexuális világa című színműve az E78-as teremben

április 9 /19:00 - 21:00

Vinnai András: A férfiak szexuális világa

Vinnai András színdarabja több, mint tíz éve töretlen sikerrel repertoáron, ezúttal pedig a Zsolnay Színpadon kerül bemutatásra április 9-én, Pécsett.

Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult hímek belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Persze, ha a népszerű sztereotípiákat vesszük alapul…

Vinnai András tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre.

„A férfiak szeretik a kellemes zenét. A férfiak szeretik a fennkölt gondolatokat. A férfiak szeretik a tartalmas kalandokat. A férfiak szeretik a laktató ételeket. A férfiak szeretik az akciódús mozifilmeket. A férfiak szeretik a pucér asszonyokat. A férfiak szeretik a gyors, kemény szexet. A férfiak szeretik az igényes pornófilmeket. A férfiak szeretik az igénytelen pornófilmeket és szeretik a kellemes zenét.” Vinnai András

„Annyi tévhit és sztereotípia kering a férfiak szexualitásával kapcsolatban, hogy eldöntöttük: létrehozunk egy előadást erről a témáról. Amiben azonban kiderül, hogy ezek a tévhitek és sztereotípiák bizony igazak. Szűk kétórányi móka, kacagás, csodálatos dallamokkal (na jó, nem) tűzdelve, lehetőleg 18 éven felülieknek.” Janklovics Péter

Vinnai András 1977-ben, Budapesten látta meg a napvilágot. 2002-ig a Krétakör Színház társulatának tagja volt, és még ebben az évben a Magyar Rádió hangjátékpályázatán nyert díjat. Az írás iránti érdeklődése egyre nőtt, majd 2003-ban megkapta az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjat. Ezt követően több darabját is bemutatták a Katona József Színházban. 2009-ben elnyerte a Szép Ernő-díjat.
Bár elsősorban színpadi alkotó, számos televíziós produkcióban is részt vállal, jelenleg a Dekk by Dumaszínház társulatának tagja. Műveiben előszeretettel nyúl a sci-fi műfajához, időnként pedig saját darabjaiban is színpadra áll, ahol színészként és zenészként is megmutatja tehetségét, bár a magyar színházi közönség vegyesen, ennek ellenére általánosságban mondható, hogy a nézőközönség nagy érdeklődéssel fogadja munkáit.

Vinnai András: A férfiak szexuális világa
Fotó: Füge Produkció-Dumaszínház

A férfiak szexuális világa című műve nem egy összefüggő történet, minden része magáról a szexről szól, és arról, hogy miként lehet végre annak átadni magukat. A megfelelő partner megtalálását korokon átívelően mutatják be, mindezt különféle stílusokkal fűszerezve. A produkció legkiemelkedőbb jellemzője, hogy képes humorral és szórakozással feloldani a nézőben bármilyen aktuálpolitikai feszültséget, mindezt úgy, hogy bár magáról az erotikáról szól a darab, a néző mégsem fogja magát kényelmetlenül érezni.

Szereplők: Férfi: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai András
Nő: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai András
Zene: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai András
Mozgás: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai András
Látvány: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai András
Rendező: Bánki Gergely, Janklovics Péter, Vinnai Andrásde

Részletek

Dátum:
április 9
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.e78.hu/programok/zsolnay-szinhaz-vinnai-andras-a-ferfiak-szexualis-vilaga

Szervező

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Phone
+36 30 701 3771
Email
info@pecsorokseg.hu

Helyszín

E78
Major u. 21
Pécs, Baranya 7626 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
06 72 500 350
View Helyszín Website