Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XII. Kistarcsai Böllérfesztivál

február 3 /07:00 - 16:00

A hideg téli napokat színes és meleg eseménnyel köszönti Kistarcsa: a XII. Kistarcsai Böllérfesztiválon, ahol a hagyományok és a gasztronómia találkozik. 2024. február 3-án a Csigaház melletti téren gyűl össze a közösség és az érdeklődők, hogy együtt élvezzék a falusi szokásokat, gasztronómiai remekeket és színes programokat.

A Böllérfesztivál eredeti célja a tradicionális népi disznóvágások hangulatának felélesztése. A rendezvény hagyományőrző és hagyományteremtő céllal indult el, egyaránt szolgálva a helyi böllérek, valamint a fesztiválra látogatók élményeit. Az esemény nem csupán gasztronómiai élvezeteket kínál, hanem lehetőséget teremt a különböző falusi szokások megismerésére és a téli időszakban való közös ünneplésre.

Programok és gasztronómia:

A fesztivál napján a téren egész napos kirakodóvásár várja a látogatókat, ahol a tradicionális és kézműves termékektől kezdve, egészen az édességekig és forralt borokig minden megtalálható. A böllérek különböző csapatokban dolgoznak saját szokásaik és hagyományaik alapján, így a résztvevők megismerhetik a kistarcsai böllérek egyedi technikáit és elképzeléseit.

A böllérverseny:

A fő esemény, a böllérverseny, kiemelkedő alkotásokkal és kreatív ötletekkel szórakoztatja a közönséget. A csapatok különféle böllérhagyományokat és technikákat mutatnak be, miközben színesítik a téli napokat a vásári forgatagban.

Kulináris élmények:

A fesztiválon a gasztronómiai élvezetek is kiemelt szerepet kapnak. A vásári forgatagban kürtöskalács, lángos, rétes, gulyáságyú, forralt bor, tea, pálinka, sajtok, füstölt áru, édességek, kézműves ékszerek és ajándéktárgyak várják az érdeklődőket. A hagyományos disznótoros ételek kóstolása pedig igazi ízorgia lesz minden gasztronómiai kalandor számára.

Fesztivál hangulat:

A rendezvény egész napos, színes színpadi programokkal tarkított. A látogatók nemcsak gasztronómiai élvezetekben részesülnek, hanem élvezhetik a helyi kultúrát, néptáncot, zenét és más szórakoztató produkciókat is.

A XII. Kistarcsai Böllérfesztivál egy különleges esemény, amely összehozza a hagyományokat, a gasztronómiát és a közösséget. A téli hónapokban ez az esemény színesítője lehet a mindennapoknak, és egyaránt várja azokat, akik szeretnék megismerni a helyi kultúrát és élvezni a finom falusi ételeket. Legyen részese a böllérverseny látványos pillanatainak és élje át a fesztivál hangulatát Kistarcsán, ahol a hagyományok életre kelnek és az ízek harmonizálnak.

Részletek

Dátum:
február 3
Időpont:
07:00 - 16:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,