Varga István, a Nyers Séf

„Amikor az ételt készítjük, legyünk áldott állapotba és legyünk hálásak az alapanyagokért is. Nekem a nyers konyha egy eszköz. Legyen a táplálkozás egy eszköz egy teljesebb élethez! Legyen meg a szentsége és meghittsége az étkezésnek! Teremtsünk nyugodt körülményeket hozzá és osszuk meg szeretteinkkel!”

Varga István, a Nyers Séf, a hazai nyers és növényi étkezés mesterének számít és a gasztronómia világában már több mint 20 éve tevékenykedik, és a neve mára egybeforr a minőségi és gourmand nyers és növényi táplálkozással.

Az évek során gazdag tudást, élményeket és tapasztalatokat gyűjtött az élet és a táplálkozás terén és e kettő kapcsolódásáról. Varga István gasztrovegán nagyköveteként számos rendezvényen képviseli az élettel teli étkezés és az egészséges táplálkozás értékeit.

Tanulj Varga Istvántól, és fedezd fel, hogyan készíthetsz gyors és ízletes vegán ételeket!
De miért érdemes belevágni?

A nyers konyha alapelve, hogy az élelmiszereket nem éri tartós hőkezelés, így megmaradnak bennük azok a létfontosságú vitaminok és enzimek, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre. Ezzel a gasztronómia egy másik dimenzióját ismered meg Varga István segítségével, és felfedezd az élő táplálkozás varázsát!

 „Nem kell átállni a nyers és növényi alapú étkezésre, hanem csak beépíteni belőle azt a pár dolgot, ami közel áll a szívünkhöz.”

„A kulcsszó, hogy teljes értékű és változatos legyen az étkezésünk. Hosszú távon az egyoldalú táplálkozás nem tud egészséges lenni. A nyers étkezés segítségével kiegészíthetjük friss tápegész, enzimdús ételekkel az eddig megszokottakat. A jövő táplálkozása, hogy fuzionálnak az ételek. A nyers és a hőkezelt.  Saját tapasztalatom az, hogy a szervezetünk nagyon meg tudja hálálni, ha így táplálkozunk. Helyi és lokális alapanyagokat keressük! Lehetőség szerint idényjellegűeket. Keressük a termelőket! Mindig nézem az árusok kezét, hogy ki van kapcsolatban a földdel.”


Nem kell egyedül kísérletezned és keresgélned. Varga István már számos recepttel gazdagította a Nyers Séf online platformját, és most lehetőséged van csatlakozni hozzá, ha szeretnéd elsajátítani és beépíteni életedbe a nyers és növényi étkezés alapjait. A Nyers Séf online kurzusa kiváló lehetőség a tanulásra, ahol a Szépség konyha is segítségedre lehet.

Varga Istvánt, a Nyers Séfet a következő platformokon éred el