A 6:AM stúdió kortárs design üvegmunkáit hozta el a régióba a Code Showroom

Magyarországon elsőként, rendhagyó pop-up eseményen mutatta be a 6:AM Glassworks stúdió munkáit a Code Showroom. Az ország egyik legnagyobb designbútor-bemutatóterme Edoardo Pandolfo és Francesco Palù kortárs technikákat és a világhírű muranoi üvegkészítés hagyományait ötvöző alkotásait hozta el Budapestre.

Az olasz tervezőpáros, Edoardo Pandolfo és Francesco Palù, azaz a 6:AM Glassworks munkáit Magyarországon először mutatta be a Code Showroom a 360 Design Budapest programsorozat keretében múlt héten. Az érdeklődők egy elhagyatott Hold utcai bérházban szervezett partin ismerhették meg a muranói üvegkészítés hagyományait követő high-end design márka kollekcióit. Az indusztriális környezetben felépített kiállításon a szintén milánói NM3 design stúdióval közös Sistema kollekció is helyet kapott, ami teljesen új kontextusba helyezi a muranoi üveget, mint médiumot.

„A design szerelmeseiként a nagyobb márkákkal való közös együttműködéseink mellett a Code Showroomnál mindig is érdeklődéssel figyeljük a független, feltörekvő alkotók munkásságát. Így kezdődött el közös munkánk a 6:AM csapatával a milánói Salone vásáron, ahol többek között azokat a friss hatásokat, feltörekvő márkákat is keressük, amelyek kultúrákon átívelő alkotásaikkal kápráztatják el az érdeklődőket. Számunkra ezt jelképezte Edoardo, Francesco és a 6:AM Glassworks is, akik példaértékűen képviselik ezt az ethoszt: fiatal márka, amely a hagyományokra épít, miközben figyelemre méltó stílussal öleli magához az újat. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a hazai piac egyre nyitottabb a 6:AM-hez hasonló független márkákra” – mondta el az eseményen Koev Marcell, a Code Showroom üzletfejlesztési tanácsadója.

A 2018-ban alapított, milánói székhelyű 6:AM Glassworks stúdió a muranoi üvegkészítés hagyományait követő márka, amely ötvözi a kézműves megközelítést a kortárs tervezési technikákkal, egyedi és korszakokat átívelő művészi megoldásokat, üvegreakciókat eredményezve a nagyméretű installációktól egészen a szoborszerű alkotásokig.

„Az új piacok kutatása során mindig olyan partnereket keresünk, akik nyitottak az egyedi és különleges projektekre. Úgy gondoljuk, hogy a Code Showroom képviseli mindezt, emellett megbízható és hiteles partner. Nagyon örülünk az együttműködésnek és annak, hogy egy erős szakmai csapatra támaszkodhatunk a márkánk és víziónk regionális bevezetése során” – mondta el Edoardo Pandolfo, a 6:AM Glassworks társalapítója és designere.

A milánói tervezőpáros munkáit október 24-től a régióban kizárólag a Code Showroom kiállítóterében vásárolhatják meg a kortárs muranói üvegkészítés az egyedi világítótestek kedvelői. További információk az alkotásokról a Code Showroom weboldalán vagy Instagram oldalán, továbbá a 6:AM Instagram oldalán találhatók.

One thought on “A 6:AM stúdió kortárs design üvegmunkáit hozta el a régióba a Code Showroom

Comments are closed.