AI-alapú akciókkal készülhetünk a karácsonyra

Az Amazon az idei ünnepekre AI-alapú akciók bevezetésével készül, hogy még több vásárlót és reklámot vonzzon be. Az AI elemzi a több mint 160 millió Prime-előfizető adatait, hogy még célzottabb hirdetéseket jelenítsen meg. Emellett a kereskedőknek lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsabb akciókat hirdessenek.

Az AI lehetővé teszi a célzottabb reklámokat és akciókat, amelyek megnövelhetik a vásárlói aktivitást az ünnepek alatt. Az Amazon a szokásos Black Friday és Cyber Monday kedvezményeket is felkínálja, valamint az aznapi kiszállítással kapcsolatos ígéreteket, de a gépi tanulás és az AI szerepe egyre növekszik.

Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója kijelentette, hogy az AI segítségével releváns reklámokat szállítanak a vásárlóknak, amelyek pontosan az ő igényeikre szabottak.

Az Amazon továbbá AI-t alkalmaz a hirdetők számára, hogy javítsa a termékképeket. Az AI-alapú reklámok egyre népszerűbbek lesznek, mivel több testreszabott változatot lehet megjeleníteni, amelyek hatékonyabban célozzák meg a különböző vásárlói csoportokat.

Néhány cég már AI-t használ hírességek képeinek kombinálásához a termékfotókkal. Például Elvis Presley képeket használják termékek promóciójához, ami a közösségi médiában sok megosztást és eladást eredményez. Az AI-alapú hirdetések hatékonyabbá tehetik a reklámokat, és könnyebben meggyőzhetik a vásárlókat a vásárlásról.

Az elemzők szerint az AI-alapú hirdetések jelentős fenyegetést jelenthetnek a kisebb hirdetőcégek és grafikusok számára, ugyanakkor nehezebb lehet kitűnni a többi hirdető közül, ha mindenki hasonló módon használja az AI-t. Az AI átalakítja a reklámipart, és az Amazon a trend egyik vezetője lehet ezen a területen. Az idei karácsony során az AI-alapú akciók segíthetik a vásárlókat a jobb ajánlatok megtalálásában és azok könnyebb elérésében.