Az Allianz Hungária AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.

A biztosító az „Allianz Autóm” casco-kötési folyamatába illesztette be a mesterségesintelligencia-alapú digitális szemlét.

Az újdonság a használt személygépjárművek és kishaszongépjárművek (azaz a maximum 3500 kg össztömegű tehergépjárművek) esetében él.

A casco-szerződés megkötése során jól ismert gépjárműszemle az élvonalbeli AI-technológia alkalmazásával új szintre lépett, mert ahhoz már nem szükséges a hagyományos módszer, amikor is a
biztosítótársaság szakértője személyesen szemlézi a gépjárművet. Ez a digitális folyamat egy olyan új, ügyfélbarát megoldást jelent, amelynek során az ügyfelek az „Allianz Autóm” casco-fedezetek megkötéséhez egy webes applikáció segítségével önállóan el tudják készíteni a szemléhez szükséges
gépjárműfotókat. Ez jelentősen meggyorsíthatja a teljes szerződési folyamatot. A Control Expert névre hallgató rendszer már a fotók készítése és feltöltése során ellenőrzi a gépjárművet, és kiértékeli a látottakat.

„Az volt a célunk, hogy korszerű, innovatív, mégis egyszerű megoldással tegyük gyorsabbá, gördülékenyebbé a casco-kötési folyamatunkat, ezzel is megkönnyítve az ügyfelek teendőit. A digitális szemléhez az ügyfeleknek csupán egy okostelefonra vagy tabletre, illetve internetkapcsolatra van szükségük. A Control Expert a teljes digitális szemle során végigvezeti őket, segítséget nyújt a fotók megfelelő elkészítéséhez. A folyamat egyszerű, és csupán néhány percet vesz igénybe”

– fogalmaz az új fejlesztésről Töreky Gábor, az Allianz Hungária Zrt. igazgatója.

A mesterséges intelligencia bevezetése jelentősen egyszerűsíti ésngyorsabbá teszi a casco-szerződés megkötésének folyamatát, hiszen a teljes digitális szemle automatizált folyamat lett, és csak speciális esetekben igényel személyes szakértői beavatkozást. A Control Expert a 2024 márciusi bevezetése óta már több ezer új casco-szerződés megkötését segítette.

2 thoughts on “Az Allianz Hungária AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét

Comments are closed.