Apple: Az új iOS 17 csúfos kudarc lett, visszahívták

Az Apple legújabb operációs rendszerének, az iOS 17.3 bétaverziójának második kiadása mindössze néhány órán át volt elérhető, de ezalatt rövid idő alatt súlyos hibákat okozott, amelyek miatt az Apple kénytelen volt azonnali visszahívásra. A felhasználók panaszai alapján egyes iPhone-ok azonnal boot loopba kerültek a frissítés után, amely azt eredményezte, hogy a készülékek újraindítások végtelen ismétlődő sorozatába kerültek. Ezen hibák miatt az Apple úgy döntött, hogy visszavonja a frissítést, és a fejlesztők és tesztelők számára biztosított hozzáférést az iOS 17.3 Beta 2-hez.

Boot loop kérdése

A boot loop probléma jelentős aggodalomra ad okot, mivel a frissítés telepítése után az érintett iPhone-ok szinte használhatatlanná váltak. A hibajelenség ráadásul csak olyan eszközöknél jelentkezett, ahol aktiválva volt a Back Tap funkció, vagyis a “Koppintás az iPhone hátoldalára” opció. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy különböző műveleteket végezzünk az iPhone hátoldalának kopogtatásával, és a 2020-ban megjelent iOS 14-ben vezették be.

A felhasználók jelentései alapján a boot loop problémája csak a Back Tap funkció aktív állapotában jelentkezett, és az érintett felhasználók kizárólag az iPhone-juk számítógépes visszaállításával tudták megoldani a problémát. Az Apple azonnali visszahívása tehát az érintett felhasználók számára elengedhetetlen volt a készülékük működőképességének helyreállítása érdekében.

Az iOS 17.3 Béta: Folyamatos kihívások

Az iOS 17.3 Beta 2 esete csak az utóbbi idők során tapasztalható problémák sorát erősíti meg az Apple számára. Az előző verziók számos hibát okoztak, beleértve az iPhone 15 Pro-k melegedését, a készülékek lefagyását és indokolatlan éjszakai újraindulását. A legutóbbi ébresztőproblémák is felmerültek, ami még további kérdéseket vet fel az Apple operációs rendszereinek stabilitásával kapcsolatban.

Az Apple nemrégiben kénytelen volt válaszolni a felhasználói elégedetlenségre és problémákra, és az iOS 17.3 Beta 2 tragédiája ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a frissítések megjelenése előtt alaposabb tesztelésre és hibajavításra lehet szükség. A kérdés most az, mikor lehet folytatni az iOS 17.3 bétatesztet, és mikor várható a stabil verzió megjelenése.

Az Apple felhasználói most aggódva várják a vállalat hivatalos állásfoglalását és a következő, hibajavított frissítés kiadását, hogy ismét biztonságosan élvezhessék a legfrissebb funkcionalitásokat az iOS rendszerében.

One thought on “Apple: Az új iOS 17 csúfos kudarc lett, visszahívták

Comments are closed.