Az Apple megoldotta az iPhone Flipper Zero Bluetooth támadás problémáját

Az Apple látszólag sikeresen kezelte az iPhone-okat érintő Flipper Zero eszköz által végrehajtott Bluetooth támadással kapcsolatos sebezhetőséget. A probléma az iOS 17.0-t futtató iPhone-okat érintette, melyek lefagyhattak és összeomolhattak a Flipper Zero által kiváltott pop-up áradattól.

A Flipper Zero, sokoldalúságáról ismert hackelőeszköz, a Flipper Xtreme nevű harmadik féltől származó firmware-t használta. Ez a firmware lehetővé tette, hogy a Flipper beépített Bluetooth rádiója túlzott mennyiségű Bluetooth figyelmeztetést sugározzon a környező eszközökre, aminek eredményeként azok lefagytak és összeomlottak.

Bár az Apple hivatalosan nem jelentette be a javítást, a ZDNET és a 9to5Mac által végzett tesztek azt mutatják, hogy a problémát megoldották az iOS 17.2-ben. Korábban az egyetlen hatékony védekezési mód ezekkel a támadásokkal szemben az volt, hogy teljesen kikapcsolják a Bluetooth-ot az iPhone-on. Azonban a legfrissebb iOS frissítéssel való próbálkozások azt mutatták, hogy az iOS 17.2-t futtató iPhone-okra irányuló Flipper Zero kísérletek során csak néhány pop-up jelent meg, ami nem volt elegendő a készülék összeomlásához.

Az Apple által alkalmazott konkrét javítások jelenleg még nem ismertek. Javasoljuk, hogy a felhasználók frissítsék iPhone-jukat az iOS 17.2 verzióra a Flipper Zero Bluetooth támadással kapcsolatos potenciális sebezhetőségek kockázatának csökkentése érdekében.

One thought on “Az Apple megoldotta az iPhone Flipper Zero Bluetooth támadás problémáját

Comments are closed.