Azahriah: A magyar zenei szcéna vezéregyénisége

A 21 éves tehetség, Azahriah, nem csupán a magyar zenei szcéna egyik ígéretes fiatalja, hanem egyben a hazai Top 10-ből 7 sláger szerzője vagy közreműködője is. A Spotify 2023-as átfogó összefoglalójából kiderült, hogy Azahriah valódi úttörővé vált a zenei palettán, s ezt a Spotify listájának élén elért kimagasló helyezései is alátámasztják.

Azahriah dominanciája

Az előadó nem csupán a Spotify Magyarország legtöbbet hallgatott előadója, de slágerei is meghatározzák a hazai zenei ízlést. Szosziazi és az Introvertált Dal című számai kirobbanó sikert arattak, és a Spotify listák élén találjuk őt, sorban követve olyan neveket, mint Schwartz Ádám (beton.hofi), DESH, Manuel, Ekhoe, Dzsúdló, Taylor Swift, Abel Tesfaye (The Weeknd), Pogány Induló és VALMAR.

A legjobb magyar női előadó: Solére

A Spotify adatai alapján Solére bizonyult a legjobb magyar női előadónak. A dobogó további helyeit Saya Noé és Sisi szerezték meg. A Top 10-ben olyan tehetségek tündökölnek, mint Mihályfi Luca, ajsa luna, Brenka, OHNODY, Tóth Andi és Paulina, akik színesítik a hazai zenei kínálatot.

Throwback playlist: A régi slágerek újraélednek

A Spotify különleges figyelmet szentelt a régi slágereknek is a Throwback playlist létrehozásával. Ezen a listán olyan dalok kapnak helyet, amelyek újra felkapták a hallgatók érdeklődését. Taylor Swift 2019-es Cruel Summer-je a lista élén tündököl, és további nosztalgikus dalok, mint az Arctic Monkeys I Wanna Be Yours és The Weeknd Die for You is helyet kaptak.

Globális hallgatottság: Miley Cyrus vezet

Globálisan Miley Cyrus Flowers című dala lett a legtöbbet hallgatott, melyet SZA Kill Bill-je és Harry Styles As It Was követ. A leghallgatottabb előadók között Taylor Swift vezet, Peso Pluma, Drake, The Weeknd és Bad Bunny követi a sorban.

Legnépszerűbb együttesek: BTS az élen

Az együttesek között az észak-koreai K-pop fiúbanda, a BTS vezet, melyet a Coldplay, Imagine Dragons, Fuerza Regida és az Arctic Monkeys követ. A változatos zenei stílusok széles skáláját képviselő együttesek elhelyezkedése mutatja, mennyire sokszínű és globális a zenei ízlés.

Taylor Swift és Arctic Monkeys: A brit eladási listák csatája

Nagy-Britanniában két ikonikus előadó, Taylor Swift és az Arctic Monkeys csaptak össze. Mindkét művész október 21-én adta ki legújabb albumát, és bár Swift végzett az élen, az Arctic Monkeys sem hagyta cserben közönségét. Az esemény azt mutatja, hogy mindkét művész számára hatalmas rajongótábor van, és mindkettejük zenei hozzájárulása kihagyhatatlan a modern zenei kínálatban.

Azahriah és a többi tehetség számára a Spotify 2023-as összefoglalója nem csupán elismerés, hanem inspiráció is lehet. A magyar zenei paletta sokszínűsége és a nemzetközi slágerek iránti érdeklődés együttesen gazdagítja a hallgatók zenei élményét, és a jövőben is izgalmas fejleményekre számíthatunk a zene világában.

2 thoughts on “Azahriah: A magyar zenei szcéna vezéregyénisége

Comments are closed.