De Tropen múzeum volt, WereldMuseum lett

Amszterdam legmenőbb antropológiai múzeumát átnevezték. De Tropen múzeum volt (1950 és 2023 között), WereldMuseum lett október elején. Idén is izgalmas kiállításokkal várják a gyerekeket, családokat és az osztályokat is. Berg en Dalban, Leidenben és Rotterdamban 3 testvérmúzeum található.
www.amsterdamdetropen.nl

Budapest-Amszterdam csak 2 óra repülőút. Vagy ha iskolai kirándulás, akkor vonattal is nekivághattok. Nekem, a névváltoztatás ellenére, csak De Tropen.

A kiállítások szezonálisan változnak, de tartalmaznak indiai mozit és utcai jeleneteket, indonéz és suriname-i szobrokat és festményeket, és szinte mindenhol a hanganyag segít úgy érezni, mintha tényleg Ázsiában vagy Afrikában lennél. Ha bebarangoltad a világot, a KIT Café-ban vagy a színházban folytasd.

De Tropen Café tulajdonosa úgy döntött, hogy rendezvényhelyszínként működik tovább. Ezt követően vacsorákra, exkluzív italokra, céges bulikra vagy egyéb összejövetelekre lesz csak lehetőség. Szeptember 26-án, kedden a múzeum bejárata mellett megnyílt a KIT Café, ami 10 órától délután 5 óráig várja vendégeit egy csésze kávéra és ebédre.

Boda Szilvia írása