December 31-ig várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Az elismeréseket ünnepi koncerten adják át februárban a Zeneakadémián.

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes Művésze kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a fesztivál díjait 2017-ben. Célja a pályájuk elején álló tehetség támogatása, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítmények elismerése mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

A díjazottakat szakmai testület választja ki a beküldött jelölések alapján. A szervezők jelen felhívásban három kategóriában várják a felterjesztéseket 2023. december 31-ig.

Tehetség díj: Korhatár: 18-32 év. A díj kimagasló egyéni teljesítményért ítélhető oda.
A Tehetség díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Életműdíj: Az életműdíjat olyan zeneművész, pedagógus, kulturális szervező vagy szakember érdemelheti ki, aki több évtizedes munkájával nagyban hozzájárult hazánk kultúrájának gyarapításához.
Az Életműdíjat elnyert személyek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Kreatív Művész díj: Korhatár: 18-32 év. A díj kimagasló egyéni teljesítményen felül olyan zeneművészeknek ítélhető oda, akik újszerű gondolkodásukkal, improvizatív stílusukkal leginkább képviselik azt a szellemiséget, a műfaji határok elmosását, a nyitottságot-, mely Cziffra előadói egyéniségét jellemezték. A Kreatív Művész díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

A jelöléseket mindhárom kategóriában a dijak@cziffrafesztival.hu címre várják a szervezők. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítik.

Kiemelt kép forrása: Cziffra György fesztivál/Párizs aranykora