Dobogókői Jurtaszállás

A Magyarországon található Dobogókő nyugodt és festői környezetet kínál a látogatóknak, természettel körülvéve.

A környék lenyűgöző tájairól, túraútvonalairól és terápiás termálfürdőiről ismert, így ideális kirándulóhely a kikapcsolódásra és felfrissülésre vágyók számára. A jurta egy hagyományos lakás, amely Közép-Ázsiából származik, és a nomád közösségek évszázadok óta használják. Hordozható, kör alakú, rácsfalból és lehajtható tetőből álló szerkezet, jellemzően filccel vagy más természetes anyaggal borítva. A jurták tartósságukról, a különböző éghajlatokhoz való alkalmazkodásra képességükről, valamint hangulatos és kényelmes életteret teremtő képességükről ismertek.

A dobogókői jurtaszállások egyedülálló és magával ragadó élményt kínálnak az idelátogatóknak. A jurták környéke is jól karbantartott, szabadtéri ülősarokkal és tűzrakó helyekkel, ahol a vendégek gyülekezhetnek és élvezhetik Dobogókö természeti szépségét. A dobogókői jurtában való tartózkodás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy kapcsolatba lépjen a természettel és megtapasztalja a hagyományos nomád élet varázsát, miközben élvezi a modern szállások kényelmét. Jurtánként 8 fő kényelmes szállása biztosítható, de a jurták kisebb létszámmal is lefoglalhatóak. Összesen 7 jurta áll a vendégek részére, befogadóképeségük 56 fő.

Az egész évben fűthető jurták a több évtizede nagy népszerűségnek örvendő Makovecz Zsindelyes Vendéglő mellett találhatóak. A vendéglő teljeskörű étkezést biztosít a szállóvendégeknek is. A szálláshely kialakításánál a nomád életérzés a mérvadó. A jurták téliesítettek, fűthetőek, így egész évben fogadják a vendégeket. Tisztálkodási lehetőség a jurták közelébe kialakított épületben van, ami padlófűtéssel és jótékony hatású sófallal is rendelkezik.

A Jurtaszállás egy természetközeli, hagyományőrző szállás, mely a Visegrádi hegység csúcsán, Dobogókőn található.