Elérkezett a február, itt a farsang! A Néprajzi Múzeum sem feledkezett meg erről!

A farsang háromkirályok napjától (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak, a hagyományos paraszti kultúrában a szórakozás, a felszabadultság és a kevesebb fizikai munkával terhelt hétköznapok ideje.

A múzeum február 10-én izgalmas tematikus foglalkozásra várja a családokat Húzzuk meg a farsang farkát címen. Mégis mire lehet számítani a programot illetően? Zenére, táncra, hangoskodásra, mókára, kacagásra, felfelfedezésre, megismerésre! Nincs is jobb módja a tél elűzésének!

 MÉTA matiné – Húzzuk meg a farsang farkát! | Néprajzi Múzeum
 A héten, szintén február 10-én, kezdődik a sárkány éve. A sárkány erőt, bátorságot, önbizalmat, kitartást szimbolizál. Milyen formában jelenik meg ez a szimbólum a Néprajzi Múzeum Gyűjteményében?  Kutass
a Motívumalkotó alkalmazásban és figyeld a múzeum Facebook és Instagram oldalát, ahol a holdújév alkalmából a sárkány mitikus és szimbolikus alakja kerül fókuszba.

Motívumalkotó
Február 14-én pedig, Valentin-nap alkalmából indul A nagy szív-vadászat, Tematikus kurátori tárlatvezetés a Kerámiatérben. Mitől ruházunk fel romantikus érzelmekkel egy tárgyat? A hozzá fűződő kedves emlékek, netán a külleme miatt? Pusztán a forma, díszítés kelthet-e bennünk pozitív érzéseket? lehet-e a tárgyaknak romantikája? Ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a résztvevők a Kerámiatér több mint 4000 tárgya között sétálva, miközben persze – sok más mellett – szemügyre veszik a kerámiák szív alakú díszítményeit is.