Füge-zselés fehér csokis az Év Szaloncukra

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 196 közül választották ki. A verseny 11 kategóriájának a zsűrizésben több, mint 300 kóstoló segített. A kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot fogyasztottak el a bírálók.

Kép forrása: Promenád Kávéház

2020-ban került elsőként megrendezésre az Év Szaloncukra verseny. A verseny civil kezdeményezés volt, amit Kovács Ádám és Kovács Gergely a Szeretem a csokit bloggerei álmodtak meg. A versenybe ingyen lehet nevezni minden kategóriában. Minden évben változik a díjazott kategóriák listája. Ez alól kivétel az Év Szaloncukra, az Év Kézműves Szaloncukra és az Év Cukormentes Szaloncukra kategória valamint az Év Új Íze.

A verseny során számos civil szervezet segíti a munkát. Ők is megkóstolják a versenybe nevező szaloncukrokat és a szavazatukkal segítenek kiválasztani a legjobbakat. A kategóriák kiválasztása során fontos szempont minden évben a fogyasztói szokások alakulása és az aktuális trendek is.

Az idei győztes a Promenád Kávéház ínyencsége mely egy 58%-os étcsokoládé házban, saját készítésű füge zselével és fehércsokoládés-tejcsokoládés diós ganache-al rétegezett szaloncukor.

Az idei év sztárkóstolója Oszvald Marika volt.
A kép forrása: Az Év Szaloncukra Facebook oldal

A második helyezett a Stühmer körtezselés-muskotályos szaloncukra. A harmadik helyen a keszthelyi sütibolt által készített meggyes-marcipános édesség végzett.

A gyerekek is külön fókuszba kerültek a Gyerekek kedvence kategóriával, amiben csak gyerekek kóstolták a gyártók által külön nekik szánt szaloncukrokat. A kategória győztese a Sulyán cukrászda robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukra lett kék spirulinával.

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 196 szaloncukor közül választották ki. A verseny 11 kategóriájának a zsűrizésben több, mint 300 kóstoló segített. A kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 17 győztest.