Friss

Gräfl Cukrászda: 40 éve édesíti Budakeszi életét

Egy 157 éves épület ad otthont a Budakeszi Fő utcában az immár negyven éve működő családi édességbányának. A nagymama receptje ugyan új mázat kapott, de a lelkesedése változatlanul ott van minden finomságban a mai napig.

Az elsősorban kézzel készített sütemények és harminc féle torta és tortaszelet elkészítése komoly munka elé állítja a családot, amit nem csak elvégeznek, de túl is szárnyalnak. Ifj. Gräfl László minden évben az olaszországi Lombardia tartományba utazik szakmai bemutatókra és tanfolyamokra, ahol a legújabb innovációkat és trendeket issza magába, mint piskóta a csoki öntetet.

Vevőkörük kilencven százaléka törzsvendég és egyre bővül, ezért fel kellett kötniük a nadrágot, és a szakácskötényt is. Számtalan finomság közül választhatnak az édesszájúak a paleo almás-áfonyás pitétől kezdve a karamellizált fügés mandulán át egészen a levendulás fehér csoki mousse tortáig – hogy csak a mi kedvenceiket említsük. Akinek viszont továbbra is melege van, az még mindig rávetheti magát a természetes alapanyagokból, helyben készült fagylaltokra is, aminek folyamatosan megújuló ízeit a család több hetes kísérletezést követően tárja elénk.

Elsőre talán aprónak tűnik, talán útba sem esik, de aki szeretne újra átélni egy nagymama sütötte élményt, az feltétlenül írja be a gasztrotúra következő megállójának a Gräfl Cukrászdát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”138″ gal_title=”Gräfl Cukrászda”]