Hűvös klip- és dalpremier: Rendezői változat

Megjelent a Hűvös legújabb dala, méghozzá videóklip kíséretében. Ahogy a zenekar fogalmaz, ők már nem a Süllyedős srácok, hanem azok, akik úgy halnak meg, mint a filmekben. A Rendezői változat a zenekar jövőre megjelenő második nagylemezének előfutára.

A szövegíró, egyben a zenekar frontembere, Vidiczki Zsombor szerint ez a dal azért is fontos számukra, mert új érát nyit meg a zenekar életében. Egyre inkább úgy érzik, hogy megtalálták saját hangzásvilágukat. „A Rendezői változat a legfrissebb szerzeményünk az első nagylemezünk, a MIT KERESEK ITT?? megjelenését követően, melynek dalai elég sokáig készültek. Voltak köztük olyanok, amiken már három éve dolgoztunk, mire kiadtuk az egész lemezt. Azoknak is megvan a varázsa, de nem mondanám őket aktuálisnak. Szeretnénk, ha a Rendezői változat mind megszólalásban, mind világképben egy új ajtót nyitna meg a zenekarnak” – fogalmazott Zsombor.

Az új dal energiadús és rejtélyes, érezhető benne a megszólalni akarás vágya és a saját életünk feletti kontroll keresése. „Az elmúlt egy, másfél évben azt éreztem, mintha csak egy mellékszereplő lennék a saját filmemben. Folyamatosan történtek a dolgok velem, a szeretteimmel, a világban, és nem minden esetben tudtam ezeket megfelelően kezelni.  Ahogy mi is idősödünk, egyre több olyan jelenséggel találkozunk, amiről azt hisszük, nem tudjuk megváltoztatni vagy befolyásolni. Ez először megrémiszti az embert, aztán feldühíti. Néha már úgy érzem, mintha tényleg egy csavarokkal, epizódkarakterekkel, drámával teli filmben lennék, ahol csak a befejezés a fix. A refrén egy groteszk attitűddel megkérdőjelezi azt, hogy ha ténylegesen belekényelmesedtünk ebbe az egész filmbe és amúgy minden rendben van, akkor mégis mit csinálunk itt és miért vagyunk szarul” – mondta el Zsombor a dal hátteréről.

A klipet itt találod

Ezt az érzést eleveníti meg a klipben a doppelgänger, azaz a hasonmás tematikája. A főhős szerepében Zsombort láthatjuk, a doppelgänger alakítását pedig Fehér Andrásra bízták. „A koncepció részleteinek a kiokoskodásánál próbáltunk kicsit reflektálni magunkra, a generációnkra, úgy összességében a világra, amit észlelünk. Szerettük volna, hogy már ne azokat a srácokat lássák, akik elsüllyednek, ha nincs segítség, hanem azokat, akik úgy halnak meg, mint a filmekben. Ahogy mindenki más. Ez a geg a mi kis tragikomédiánkban. A helyszínek és a szereplők megkeresése után a forgatás elég gyorsan és gördülékenyen zajlott. Innen is hatalmas csók az egész stábnak. Egytől egyig mindenki olyan elhivatottan tette a dolgát, hogy a végén megkérdeztük magunktól, ezt megérdemeltük-e egyáltalán. Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy végre belekezdhetünk a zenekar következő fejezetébe egy ilyen vizuális anyaggal” – mesélte Zsombor a videóról és a forgatásról.

A klip rendezője és vágója Fancsali Kristóf volt, az operatőri feladatokat Markó Tamás látta el. Producerként Muhi Marcell dolgozott a zenekarral, a látványtervező Susla Luca volt. A színek és fények hangsúlyos szerepet kaptak a klipben, utóbbiért Albrecht Márk felelt.
A Hűvös 2024 tavaszán a Lóci játszik formációval turnézik majd, emellett pedig további dátumokkal is jelentkeznek majd, így érdemes figyelni az online felületeiket.