Jön a Rebel Moon rendezői változata

A Zack Snyder által rendezett Rebel Moon újabb fejezete várhatóan a 2024-es nyáron fog debütálni streamingplatformokon.

A rendező a DGA Director’s Cut podcast-ben osztotta meg ezt az információt, ahol beszélt a filmjéről és annak hosszabbított változatáról. A Rebel Moon eredeti, kevésbé cenzúrázott és erőszakosabb verziója még 2024-ben elérhető lesz, így lehetőség nyílik a nézőknek, hogy mélyebben belemerüljenek a történetbe és megismerjék azt a változatot, amelyet Snyder eredetileg tervezett.

A Netflix eredetileg 2023 december 22-én mutatta be a Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermekével című filmet, ami egyelőre csak a szélesebb közönség számára készült változat volt. A rendező maga nyilatkozta, hogy ez nem az “igazi” Rebel Moon, hanem egy, a szélesebb közönségnek szóló verzió. Az “igazi”, felnőtteknek szóló változat 2024 nyarán várható, és sokak szerint ez lesz a valódi mércéje annak, hogy mennyire sikerült a filmnek megfelelnie Snyder eredeti elképzeléseinek.

Az interjúban Snyder felidézte, hogyan fogadták az alkotását a Netflix vezetői, amikor először bemutatta nekik a projektet. Az ötletétől kezdve, a pitch során az alkotó a stúdió fejeseit meglepte azzal, hogy egy olyan történettel állt elő, amely merész, erőszakos és R-kategóriás jellegű. A Netflix vezetői inicializálva érezték magukat, hiszen egy ilyen kiemelkedő és határozott szkripttel találkoztak, ami sokak szerint egy élőszereplős Heavy Metal-filmhez hasonlított. A stúdió első reakciója arra utalt, hogy lehetetlen lenne egy ilyen hosszú és merész történetet egyetlen filmbe sűríteni. Ennek eredményeként született meg a döntés két részre bontani a Rebel Moont, hogy a történet minden részletét és széles körű karakterfejlődést kiemelhessék.

A Rebel Moon folytatása, A sebejtő, már április 19-én elérhető lesz a Netflixen. Ez a következő lépés lesz a történetben, amely még mélyebbre vezeti majd a nézőket ebben a világban. A rendező ígérete szerint a nyáron érkező hosszabb változat pedig lehetőséget ad arra, hogy a nézők teljes egészében megtapasztalják a film eredeti vízióját és azokat az elemeket, amelyeket a kezdeti pitch során olyan nagy lelkesedéssel és határozottsággal mutatott be. A Rebel Moon így két verziójával egy olyan élményt nyújt majd, amely kielégíti mind a szélesebb közönséget, mind a Snyder rajongókat.