MÁV-VOLÁN-csoport Nyílt nap

2023. szeptember 27-én hatodik alkalommal rendezi meg a MÁV-VOLÁN-csoport a pályaorientációs Nyílt napot a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az esemény célja a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de az érdeklődő egyetemisták előtt is nyitva állnak a rendezvény kapui.

A MÁV-VOLÁN-csoport különböző szakterületeit bemutató rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várják, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, és akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak rá. A diákok részletes információkat kaphatnak a választható szakmákról, duális képzésekről, illetve a pályakezdő diplomásoknak szóló programról is. Az eseményen az érdeklődők nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhetnek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehetnek.

A vállalatcsoport munkatársai több mint húsz szakmaszigeten különböző aktivitásokkal – buszvezető- és mozdonyszimulátor, IC+ bisztrókocsi, biztosítóberendezési modellépítés, pályadiagnosztikai berendezések – várják az érdeklődő diákokat.

Néhány a szakmaszigetek közül: Közúti személyszállítás, Járműfenntartás és járműgazdálkodás, Utasellátó, Járműkarbantartás, Személyszállítás és értékesítés, Mozdony- és motorvonatvezetés, Járműfejlesztés, Gyártás, Pályadiagnosztika, Pályaépítés, Pályafenntartás, HÉV, Beruházás, Távközlés, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom.

A rendezvényen minden diák kap egy menetlevelet, amely tartalmazza a megismerhető szakmaszigeteket. A diákok a menetlevélen található kuponokkal kipróbálhatják a hajtányozást és a kertivasutat, valamint megkóstolhatják az Utasellátó miniburgerét.

Az idei évben is kitelepül pályaorientációs tanácsadással Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya, valamint újdonságként jelen lesz az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség, amelynek egyik fő célkitűzése a fiatalok mérnöki pályák iránti érdeklődésének felkeltése.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

A MÁV-VOLÁN-csoport egyetemistáknak, középiskolásoknak és pályaválasztóknak szóló programjairól, valamint a vállalatcsoport jelenleg aktuális állásajánlatairól a MÁV-VOLÁN karrier oldalán találhatók részletes információk.

A MÁV-VOLÁN-csoport Nyílt napján szeptember 27-én a Nyugati pályaudvarról Esztergom felé 8:51 és 15:21 óra között induló vonatok megállnak a Vasútmúzeum megállóhelyen minden óra 58., valamint minden óra 28. percében.  

Esztergom felől a Nyugati pályaudvarra 9:09 és 15:39 óra között érkező vonatok ugyancsak megállnak a Vasútmúzeum megállóban, minden egész órakor, valamint minden óra 30. percében érkeznek.