Megérkezett a nyár! – Testépítés, fagyizás, szabadidő jár a fogyasztók fejében

Az Árukereső.hu adatai egyértelműen rávilágítanak arra, hogy mind Magyarországon, mind a régióban – az időjárás ingadozása ellenére – már dübörög a fogyasztók tudatában a nyár. A top termékek: vitaminok, fehérjeporok, sporteszközök és a fagylalt!

Az időszakos záporok sem tudják kedvét szegni a vásárlóknak, akik itthon már érdeklődnek a „jóidős” termékek iránt. Közel 40%-kal ugrottak a korábbi hetekhez képest a keresések a fehérjék iránt, és több mint kétszer annyian kutattak biciklifelszerelések utána. A nyári túrázás, kirándulás iránti vágyat támasztja alá az is, hogy majdnem kétszeres az érdeklődés a hálózsákok iránt.

Romániában a fehérjét (60%) felülmúlták a jégkrémkészítők (77%), de még népszerűbbek voltak a női szandálok, valamint a férfi papucsok (82%). Bulgáriában az utazás érdekelte az embereket: akár elektromos biciklivel (31%), akár bőrönddel (74%), és persze kiskedvenceik tápjáról sem feledkeztek meg (77%). A szlovénoknak a hűsölésen járt az esze, medencéket (22%), jégkrémgépeket (69%) és jégkockakészítőket (90%) kerestek, de még a bicikliket is szeretnék biztonságban tudni, ugyanis majdnem háromszor akkora volt az érdeklődés a lakatok iránt. Horvátországban is sokakat foglalkoztattak a jégkockakészítők (42%) és a robogók (49%), de a legnagyobb érdeklődés a mobiltelefon-kiegészítőket övezte, több mint hatszoros ugrással. Szerbiában pedig a városi biciklik domináltak (92%), és ezt követték a női ruhák (58%), futópadok (55%) és női cipők (47%).

Egyértelmű tehát, hogy mindenki azon van, hogy végre kihasználja a jó időt, belevágjon a nyári programokba, kiránduljon, fagyizzon és jól érezze magát – pláne így, hogy masszív hőségekre számíthatunk mi is, ahogy a régió országai is.

One thought on “Megérkezett a nyár! – Testépítés, fagyizás, szabadidő jár a fogyasztók fejében

Comments are closed.